Annonce
forside

40 års jubilar tager kegler: Jens Henrik Larsen

Jens Henrik Larsen har 2. januar 40 års jubilæum hos Alfa Laval.

Jens Henrik Larsen, Pinjevej 6, Kolding har onsdag 2. januar 40 års jubilæum hos Alfa Laval i Kolding.

- Vi har set flere unge, der rejser og så vender tilbage efter to-tre år.

Konstateringen kommer fra Jens Henrik Larsen, som dermed peger på en tendens gennem mange år hos Alfa Laval i Kolding, hvor han onsdag 2. januar kan fejre sit 40-års jubilæum.

Han var selv ansat i tre år, men skiftede til et andet firma - og da han fik tilbud om at vende tilbage, slog han fluks til. Og han er ikke den eneste 40 års jubilar - i 2018 var der ni i Kolding og tre som har været ansat i 45 år. Og 2019 byder også på en håndfuld 40 års jubilarer.

- Vi har så mange goder og et godt arbejdsklima. Man bliver påskønnet, lyder forklaringen fra Jens Henrik Larsen.

I langt de fleste af de 40 år har han kørt truck: Først hos Lavrits Knudsens Maskinfabrik på Havnen og dernæst under navnet Alfa Laval på Albuen, hvor en ny fabrik blev bygget. De sidste mange år har han arbejdet med kvalitetstjek af pumper, som leveres til hele verden.

Til sommer vil han gå på efterløn, men det betyder ikke at han mister kontaktet med arbejdspladsen:

- Jeg var inviteret med til pensionistjulefrokosten, så jeg kunne se, hvad det er jeg går ind til, siger han med et smil og fremhæver, at det er én af de måder, firmaet stadig påskønner pensionerede medarbejdere på.

Pensioneringen vil Jens Henrik Larsen blandt andet bruge på at skrue op for rejseriet; ikke mindst længere rundture i USA har han fået smag for.

På hjemmebane går noget af fritiden på keglebanen: For 10-15 år siden var det stort, også i Kolding. Men efterhånden har bowling overtaget dette, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Y-stole blev stjålet

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce