Annonce
Mærkedage

40 års jubilar: Ulla Schmidt

Ulla Schmidt, Hajstrupgade 32, Øsby, Haderslev har søndag 1. september 40 års jubilæum ved Lindab, Haderslev.

Når man har været i den samme virksomhed i 40 år, er der mange forandringer i organisationen, spændende opgaver og forskellige chefer at se tilbage på. Sådan er det også for salgsassistent Ulla Schmidt, der søndag 1. september har været ansat i Lindab Ventilation, Langkær i Haderslev i 40 år. Den gang en lille virksomhed, som med årene har vokset sig stor. Langt størsteparten af tiden har hun været i salgsafdelingen, hvor hun tager sig af danske kunder, som er virksomheder inden for ventilationsbranchen, udarbejder tilbud til dem, behandler ordrer fra dem og styrer afdelingens mailboks.

- Det er alt sammen noget, som giver en meget bred og spændende kundekontakt, fortæller Ulla Schmidt, der aldrig ved, hvad dagen bringer af udfordringer.

- Det kan jeg godt lide. Undervejs er mange af firmaerne fusioneret, men der er stadig kunder i blandt, som jeg har haft i rigtig mange år. Dertil kommer, at jeg er i en afdeling med kolleger, der også har været her i mange år. Det har skabt en helt speciel tone imellem os, hvor der er god plads til al slags humor, siger hun.

Ulla Schmidt kom til Lindab som 21-årig med en Højere Handelseksamen og fik en elevplads på kontoret. Det gav indblik i alle dele af de administrative opgaver, og efter elevtiden fik hun tilbud om at blive. I en periode arbejdede hun med eksport, inden hun kom i salg.

- En kort stund for 30 år siden overvejede jeg at søge noget andet. Det blev ikke til noget. For jeg befinder mig jo rigtig godt her og har gjort det hele tiden, bemærker hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce