Annonce
Vejen

40 bilister blev blitzet

Samlet set er 40 bilister blevet målt til at køre for stærkt rundt i Vejen Kommune de seneste dage. Arkivfoto: Claus Thorsted

Vejen Kommune: De seneste dage har politiet været på plads med fotovognen flere steder i Vejen Kommune.

På Kongeåvej i Foldingbro by, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t, havde en enkelt bilist alt for meget fart på. Vedkommende blev målt til at køre 90 km/t og kan nu se frem til en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. I alt kørte 22 bilister for stærkt gennem byen.

Kongeåvej hører til blandt politiets fokusstrækninger, hvor fotovognene tit kigger forbi. Også Jelsvej ved Rødding er en fokusstrækning, og også her har fotovognen været forbi. Denne gang blev det til i alt seks overtrædelser af hastighedsgrænsen på 80 km/t. Den hurtigste bilist blev målt til at køre 106 km/t.

Mandag var turen så kommet til Koldingvej i nærheden af St. Andst Efterskole. Også her kørte flere bilister hurtigere end de tilladte 80 km/t. I alt blev 12 bilister blitzet. Den hurtigste af dem blev målt til at køre 108 km/t. /DAN

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce