Annonce
112

Brand i hundredvis af bigballer kan have røgforgiftet grise  

Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm

Op mod 400 store baller med halm brød søndag i brand i Sønderjylland. Grise kan være røgforgiftet

Nybøl: Flere hundrede bigballer har gennem hele søndagen og natten til mandag brændt i en lade på en svinefarm på Møllevej ved Sønderborg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tidligt mandag morgen er branden blevet slukket.

Det oplyser Karsten Høy, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Branden er blevet slukket, og nu er der blot en brandvagt derude, som skal holde øje med, at branden ikke blusser op igen, siger vagtchefen omkring klokken fem mandag morgen.

Den voldsomme brand brød ud først på eftermiddagen.

- Vi bliver alarmeret klokken 13.00 til en brand i en landejendom på Møllevej lige uden for Nybøl, fortalte Beredskabsinspektør og indsatsleder Pia Hamann fra brandstedet tidligere på dagen.

Det viste sig, at der var udbrudt brand i 300-400 bigballer i en staldbygning, der var delt på langs med bigballer i den ene side og 600 slagtesvin i den anden side.

Ifølge Pia Hamann brændte det ikke ved slagtesvinene, men det kunne ikke undgås, at der kom røg ind i svinestalden. Slagtesvinene blev efterfølgende kørt til slagteriet i Blans.

Brand i bigballer er meget svært at slukke, så derfor blev der rekvireret en kran fra beredskabet, så bigballerne kunne løftes ud i det fri.

- Så prøver vi at slukke ilden på den måde, forklarede indsatsleder Pia Hamann søndag aften.

Det stod hurtigt klart, at slukningen ville blive en langvarig affære, og cirka 40 brandmænd fra brandstationerne i Sønderborg storkommune og adskillige vandvogne blev kaldt ud til det store slukningsarbejde.

Annonce
Brandmændene slog hul i gavlenden, så røgen kunne komme ud af svinestalden. Foto: Kim Holm
Der var masser af røg, da der var ild i 300-400 halmballer på en landejendom ved Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce