Annonce
forside

40 dage: Indsat dømt for at smugle hash i underhylerne

Arkivfoto

En indsat har fået føjet 40 dages fængsel til sit generalieblad efter han forsøgte at vende tilbage til Renbæk Fængsel med en plade hash i underbukserne.

RENBÆK: 40 dages fængsel. Det blev prisen for en mandlig indsat fra Statsfængslet Renbæk, som i april 2018 blev taget i et forsøg på at smugle en plade hash ind i fængslet.

Manden havde været på uledsaget udgang og kom tilbage til fængslet den 9. april.

Her blev fangen rutinemæssigt visiteret, og i forbindelse med visitationen tjekkes fangernes tøj også. Her blev der opdaget en plade hash på i alt 100 gram på fangen, forklarer senioranklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Han kom tilbage fra udgang og skulle visiteres. I forbindelse med afklædningen tager han selv hashen frem fra underbukserne, da betjentene bad ham om at smide underbukserne, forklarer senioranklageren.

Fangen har valgt ikke at forklare, hvad hashen skulle bruges til i fængslet. Således er dommen på de 40 dage faldet, fordi man vurderer, at de 100 gram hash var til det, der hedder delvis besiddelse med henblik på videresalg, forklarer Lars Viereck:

- Eftersom han valgte ikke at udtale sig, så dømmer man efter fængselsbetjentenes forklaring såvel som mængden. Vi ser regelmæssigt den her slags sager i fængslerne, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce