Annonce
forside

40 dage: Indsat dømt for at smugle hash i underhylerne

Arkivfoto

En indsat har fået føjet 40 dages fængsel til sit generalieblad efter han forsøgte at vende tilbage til Renbæk Fængsel med en plade hash i underbukserne.

RENBÆK: 40 dages fængsel. Det blev prisen for en mandlig indsat fra Statsfængslet Renbæk, som i april 2018 blev taget i et forsøg på at smugle en plade hash ind i fængslet.

Manden havde været på uledsaget udgang og kom tilbage til fængslet den 9. april.

Her blev fangen rutinemæssigt visiteret, og i forbindelse med visitationen tjekkes fangernes tøj også. Her blev der opdaget en plade hash på i alt 100 gram på fangen, forklarer senioranklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Han kom tilbage fra udgang og skulle visiteres. I forbindelse med afklædningen tager han selv hashen frem fra underbukserne, da betjentene bad ham om at smide underbukserne, forklarer senioranklageren.

Fangen har valgt ikke at forklare, hvad hashen skulle bruges til i fængslet. Således er dommen på de 40 dage faldet, fordi man vurderer, at de 100 gram hash var til det, der hedder delvis besiddelse med henblik på videresalg, forklarer Lars Viereck:

- Eftersom han valgte ikke at udtale sig, så dømmer man efter fængselsbetjentenes forklaring såvel som mængden. Vi ser regelmæssigt den her slags sager i fængslerne, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce