Annonce
Tønder

40 mand på natarbejde ved grænsen: Brandfolk fikser skår i dige

Foto: Brand og Redning Sønderjylland

Sønderå: Omkring 40 mand, heraf de fleste brandfolk, er lørdag aften trukket i arbejdstøjet for at lappe et mindre hul på et dige ved Sønderå langs den dansk-tyske grænse.

Arbejdet foregår nærmere bestemt ved Møllehus, hvor man gennem den seneste tid har holdt nøje øje med åen og diget. Det forklarer indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland, Kenneth Achner.

- Vandstanden i åen er kommet ret højt op, så vi har holdt intensivt øje med diget i lang tid. Nu er der opstået nogle skår på forsiden, fordi der er stået bølger ind på det. Det har skabt et lille gennemløb af vand, og det er nået til det punkt, hvor der skal gøres noget, siger han.

Derfor er brandfolk fra både Brand og Redning Sønderjylland, Højer Frivillige Brandværn, Tønder Frivillige Brandværn og Visby Frivillige Brandværn rykket ud for at at få sikret diget. Med er også Beredskabsforbundet, der står for forplejning på stedet.

Sammen sikrer de diget ved at få det lille hul lukket og derefter dække diget med presenning. Der er dog ikke tale om nogen alarmerende situation, men nærmere rettidig omhu, forklarer indsatsleder Kenneth Achner.

- Situationen er under kontrol, og vi er meget rolige. Det er det rette tidspunkt, vi er gået i gang med arbejdet, siger han.

Hvor længe dette arbejde vil vare, står omkring klokken 23 fortsat hen i det uvisse.

- Det er noget, der tager tid, men det går godt, og jeg er fortrøstningsfuld omkring, at de alle sammen kan vågne i deres egen seng i morgen. De er nogle hardcore folk, der går rundt i vandet, ganske vist i tørdragter, men det er stadig iskoldt. De gør det rigtig godt, siger Kenneth Achner.

Foto: Højer Frivillige Brandværn
Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Foto: Beredskabsstyrelsen
Foto: Beredskabsstyrelsen
Foto: Beredskabsstyrelsen
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce