Annonce
Erhverv

40 medarbejdere på trykkeri risikerer at miste deres job

- Oplagene og sidetallene er vigende, og sådan har det været i mange år, lyder det fra Bjarne Munck, der er driftsdirektør i Jysk Fynske Medier. Koncernen planlægger derfor at lukke trykkeriet i Kolding. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jysk Fynske Medier planlægger at lukke trykkeriet i Kolding. Koncernen har fået et tilbud fra ekstern partner, der giver en besparelse på et mindre tocifret millionbeløb. I første omgang forhandles der om at finde samme gevinst internt.
Annonce

Kolding: Antallet af trykte avissider skrumper fortsat, og derfor planlægger Jysk Fynske Medier at lukke trykkeriet i Vonsild ved Kolding. Dermed står cirka 40 fastansatte, blandt andre trykkere og pakkere, til at miste arbejdet på trykkeriet.

- Oplagene og sidetallene er vigende, og sådan har det været i mange år. Og på et eller andet tidspunkt, så er vi nødt til at kigge på den kapacitet, som vi råder over. I den proces har vi fået et spændende tilbud fra en anden partner, der er interessant rent økonomisk, og det betyder, at vi forhandler om at lukke trykkeriet i Vonsild. I dag har vi overkapacitet på trykkerierne, siger driftsdirektør Bjarne Munck.

Koncernen har forgæves forsøgt at hente opgaver ind til trykkerierne, og i den proces har koncernen i stedet fået et konkret tilbud fra en ekstern partner, hvor Jysk Fynske Medier sparer et mindre tocifret millionbeløb, forklarer driftsdirektøren.

Kort om Jysk Fynske Medier

  • Jysk Fynske Medier er Danmarks næststørste mediekoncern med 13 dagblade, 57 ugeaviser, fire radiostationer og en lang række nyhedssites og andre digitale brands.
  • Virksomheden ejer i dag trykkerier i Struer, Odense og Kolding.
  • Trykkeriet i Kolding trykker blandt andet JydskeVestkysten og Århus Stiftstidende og en lang række af koncernens egne ugeaviser.
Annonce

14 dages forhandling

Trykkeriet blev en del af koncernen i 2016, da Jysk Fynske Medier opkøbte Midtjyske Medier. I samme handel blev trykkeriet i Struer en del virksomheden, og derudover har medievirksomheden et trykkeri i Odense.

- Vi er meget tilfredse med kvaliteten alle steder. Vi har tre velfungerende trykkerier, der alle er effektive. Men vi har set, at antallet af trykte sider falder, og det sker, uanset hvor dygtige vi er. Derfor er vi nødt at lave et større greb og tilpasse, siger Bjarne Munck.

Når der er peget på Vonsild, hænger det ifølge Bjarne Munck sammen med, at der på sigt vil være brug for større investeringer i trykkeriet i Vonsild end på de øvrige trykkerier. Desuden kan opgaverne i Vonsild ubesværet flyttes til andre steder.

Tirsdag blev medarbejderne, samarbejdsudvalget og tillidsmændene informeret, og over de næste 14 dage skal det undersøges, om man kan finde lignende gevinster internt, eller man skal fastholde planen om at lukke trykkeriet i Kolding.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce