Annonce
112

400.000 kroner skal dæmpe kultursulten

Årets sommerunderholdning for både børn og voksner er aflyst. Til gengæld er der blevet søsat en pulje med 400.000 kroner til andre kulturarrangementer. Arkivfoto: Chresten Bergh
Med udsigt til en kulturfattig sommer har politikerne Esbjerg Kommune besluttet at oprette en pulje på 400.000 kroner, som der kan laves forskellige kulturarrangementer for. Det er borgernes egene ønsker, der kan opfyldes.
Annonce

Esbjerg Kommune: Med aflysning af både den traditionelle sommerunderholdning for børn og voksne i Esbjerg, Bramming og Ribe samt festuger, byfester og lignende på grund af faren for smitte og udbredelse af coronavirus er der udsigt til en kulturfattig sommer.

Det vil politikerne i Esbjerg Kommunes Kultur- & Fritidsudvalg gerne prøve lave lidt om på, og nu er der blevet oprettet en pulje, der er øremærket kulturarrangementer hen over sommeren.

- Vi har lavet en pulje på 400.000 kroner, og den pulje kan ansøges af folk, der selv gerne vil lave et arrangement, men den er i lige så høj grad rettet til alle kommunens borgere. Vi vil meget gerne høre, hvad de mener, og hvilke ønsker de har til kulturelle arrangementer, siger formanden for Kultur- & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen, (K).

Midlerne til Sommerlivspuljen, som den er blevet navngivet, kommer fra de aflyste arrangementer fra Sommerunderholdningen for børn og voksne i Esbjerg, Bramming og Ribe.

Sommerlivspuljen

Sommerlivspuljen er på 400.000 kroner.

Arrangementer skal afvikles i enten juni, juli eller august.

Der er ansøgningsfrist den 15. juni og endnu en ansøgningsrunde den 29. juni, hvor ansøgninger, der blev forbigået i første runde, får en chance mere sammen med eventuelle nye ansøgninger.

Alle kan ansøge puljen, også personer bosat udenfor Esbjerg Kommune.

Annonce

Kulturel tørke

Og udvalgsformanden mener, at der i den grad er behov for en kulturel indsprøjtning.

- Vi er superærgerlige over aflysning af sommerunderholdningen og andre arrangementer, og jeg tror, at alle er i underskud på oplevelseskontoen og har brug for nogle kulturelle pusterum i en tid, hvor vi hverken kan rejse, gå til koncert eller gå til sportsbegivenheder, som vi er vant til. Med puljen og de arrangementer, der forhåbentligt kommer ud af den, prøver vi at levere et plaster på såret, siger May-Britt Andrea Andersen.

Der er ganske få kriterier, der gør sig gældende for ansøgninger til puljen. Blandt andet skal arrangementet foregå i Esbjerg Kommune og være gratis for offentligheden, og så skal arrangementet naturligvis kunne afvikles på forsvarlig vis, så det lever op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer og krav med hensyn til afstand og forsamlingens størrelse.

- Man kan som udgangspunkt forestille sig hvad som helst, men det kunne være for eksempel virtuelle events, pop-up arrangementer og drive in-oplevelser, siger May-Britt Andrea Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce