Annonce
Tønder

Delt op i fire zoner: 400 festaber indtog Slotsengen i Løgumkloster

Stemningen på Slotsengen i Løgumkloster var temmelig god lørdag eftermiddag. Sol, sommer og musik og en masse glade mennesker havde en fest. Foto: Martin Franciere
Der var dømt fest, farver og fadbamser, da Slotsengens Musik lørdag bød på musik og festivalstemning i Løgumkloster. 400 havde løst billet til festen.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Selv om festen på Slotsengen lørdag allerede startede til middag, så var humøret umådeligt højt, da JydskeVestkystens udsendte lagde vejen forbi en times tid efter starten.

Der blev skrålet med på 6feets musik i de fire festzoner, som området var delt ind i. Inddelingen af området skulle sikre, at der "kun" var 100 personer samlet i hver zone, og på den måde opretholdt man corona-kravet, fortæller formanden i foreningen Slotsengens Musik, Jannick Christiansen.

Som sagt var der god gang i festen, der fandt sted under åben himmel med en bagende varm sol. Men heldigvis findes der råd for varmen - ikke mindst i form af kølende fadøl, som blev konsumeret i stride strømme.

Annonce

Puch Maxi-klubben

En af festdeltgerne, Rasmus Andersen, havde bestilt et bord sammen med gutterne i den lokale Puch Maxi-klub. De otte venner forstod af hygge sig.

- Det er totalt fedt, konstaterede Rasmus Andersen, der havde en ting at fejre lørdag. For samme formiddag havde han bestået sin jagtskydeprøve i Bredebro.

Rasmus Andersen i midten var godt tilfreds med konceptet. Søndag morgen er han frisk til at køre korn, forsikrede han. Foto: Martin Franciere

Konceptet med musik og fest faldt i god jord hos den unge mand.

- Det er et rigtig godt koncept, som godt må blive gentaget til næste år, sagde han og forsikrede om, at han skam huskede at spæde øllerne op med kildevand.

Annonce

10.000 til farmand

At festen allerede startede til middag, var intet problem, forsikrede han.

- Det er dejligt tidligt, for så er jeg frisk til i morgen, hvor jeg skal hjælpe med til at høste, fortalte han og afslørede samtidig, at når festen på Slotsengen sluttede klokken 17, fortsatte festen hjemme hos ham selv.

Der blev skrålet med på musikken i de fire zoner, festen var opdelt i. Toiletvognene og ølvognens placering bevirkede, at gæsterne ikke kom i nærkontakt med hinanden. Foto: Martin Franciere

Jannick Christiansen, der er arrangør, startede lørdagens party med at overrække formanden for Kloster Mærken - hans far - Henning Christiansen - en gavecheck på 10.000 kroner. pengene var overskuddet fra minifestivalen i starten af juli, der i modsætning til lørdagens fest, regnede væk.


Det er et rigtig godt koncept, som godt må blive gentaget til næste år.

Rasmus Andersen, festdeltager på Slotsengen i Kloster


Jannick Christiansen begrunder lørdagens støttefest med, at der skal ske noget i klosterbyen.

- Jeg synes, det er synd, at det hele er aflyst i Løgumkloster, og at der ikke sker noget.

WMCA - KFUM - var selvfølgelig på repertoiret. Foto: Martin Franciere

Det gjorde de så til gengæld på Slotsengen lørdag, hvor vagter sørgede for, at de 400 gæster til den totalt udsolgt festdag holdt afstand til hinanden, når der var kø ved toiletterne og ved vand- og ølvognen.

Er det ikke for varmt i dag?

Annonce

Gratister i skyggen

- Nej, man skal bare bruge solcreme og huske en solhat, så går det, siger Jannick Christiansen.

Freya Petersen Popp og hendes veninder havde udsigt til festen fra første parket - og så ovenikøbet i skyggen. Foto: Martin Franciere

Ikke langt fra festen sad seks-syv piger og fulgte festen på havestole og i skyggen af Freya Petersen Popps hus.

- Når der er Kloster Mærken, plejer vi at feste. Vi er godt nok gratister, men der er udsolgt til koncerten, men det er perfekt at sidde her i skyggen, sagde Freya Petersen Popp og tilføjede, at pigerne fik følgeskab af drenge samme aften - og at festen resten af aftenen dermed var sikret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce