Annonce
Haderslev

400 hørte Barrett fortælle om Genforeningen

Der deltog 400 tilhørere til Sigurd Barrets fortælling om Genforeningen. PR foto

Bevtoft: Sigurd Barrett er netop startet på en 112-forestillingers turné rundt i hele landet i jubilæumsåret for Genforeningen under overskriften Sigurd fortæller om Genforeningen. Så søndag 12. januar troppede Sigurd Barrett og hans musikanter op til premiere i Bevtoft Hallen. Det drejede sig om grænsedragningen og problemerne med skiftende holdninger til, hvor grænsen burde ligge.

Henad 400 tilskuere lyttede med. Helt fra Aarhusområdet havde forestillingen trukket tilskuere til, selv om de fleste naturligt nok var sønderjyder. Under halvdelen viste sig at være borgere i Bevtoft, så det var åbenbart det helt rigtige at satse på Sigurd Barrett og band her i 2020.

Arrangementet var kommet op at stå som et samarbejde mellem fire af Bevtofts foreninger: Forsamlingshuset, Pensionistforeningen, Hallen og Borgerforeningen.

Annonce
Sigurd Barrett havde et hold musikere med sig på scenen. PR foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce