Annonce
Nordtyskland

4000 protesterer mod stop for fri abort i Flensborg

Cirka 80 lokale deltog mandag aften i demonstrationen ved rådhuset i Flensborg, hvor overborgmester Simone Lange fik overrakt 4000 protestundersrkrifter. Foto: Michael Staudt.

FLENSBORG: Mandag aften fik Flensborgs overborgmester, Simone Lange, overrakt cirka 4000 underskrifter fra borgere, der protesterer imod, at svangerskabsafbrydelse ikke længere er en del af tilbuddet, når det nye supersygehus i byen åbner i 2016. Det skriver Flensburger Tageblatt.

Sygehuset er resultatet af en fusion mellem byens to nuværende sygehuse Diako-hospitalet og Malteser-hospitalet. Sidstnævnte bliver drevet af en katolsk organisation, der afviser at udføre aborter. Dette princip har malteserne fået gennemtrumfet for hele det nye sygehus.

Simone Lange mødtes mandag aften med blandt andre repræsentanter for de to sygehuse for at drøfte situationen. Det fik omkring 80 aktivister til at demonstrere foran rådhuset med krav om fortsat fri abort i Flensborg.

I forlængelse af demonstrationen fik overborgmesteren de mange protestunderskrifter overrakt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce