Annonce
Esbjerg

414 borgere vaccineret i Ribe: Første vaccinationsdag forløb godt

Margit Sandfeld var én af de første, der onsdag fik en vaccine mod COVID-19 i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Onsdag blev der for første gang givet vaccinationer mod COVID-19 i seminarieHuset. 414 borgere fik et stik og flere kan formentlig komme til om knap to uger.

Ribe: Der var en del mennesker i og omkring seminarieHuset i Ribe onsdag. Mange skulle have en hurtigtest, mens flere skulle have deres første vaccinationsstik med Pfizer-BioNTech.

Inden for i Multisalen, hvor vaccinationerne skulle gives, var stemningen helt rolig og afdæmpet. En efter en kom borgerne til, blev spurgt om forskellige sundhedsspørgsmål, inden sprøjten blev stukket i en af overarmenes muskler.

Onsdagen var således første gang, der blev givet vaccinationer mod COVID-19 i Ribe, og dagen fungerede derfor som en generalprøve for fremtidige vaccinationsdage. Midt på eftermiddagen kunne Jens Hauge Rasmussen, driftsleder af vaccinationscentret på Ørnevej i Esbjerg – som Ribe er lagt ind under, derfor konstatere, at meget gik, som det skulle.

Generalprøven og den første dag med COVID-19 vaccinationer i Ribe forløb planmæssigt. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi skulle blandt andet se på, hvor lang tid hvert stik tog at give, blive klogere på flowet, skiltning og samarbejdet mellem regionen og kommunen. En af konklusionerne er så, at vi nok skal gøre skiltningen mere tydelig, for mange, der skulle have hurtigtest, kom hen til os. Derudover kunne vi se, at de fem minutter, som vi har sat af til hvert stik, ser ud til at holde, så alt i alt har det været en god generalprøve, siger han.

Annonce

Faste dage til vaccinationer

En af de 414 borgere, der blev vaccineret onsdag, var 78-årige Margit Sandfeld, og hun var godt tilfreds, da hun efter stikket skulle sidde i et kvarters tid til observation for umiddelbare bivirkninger.


En af konklusionerne er så, at vi nok skal gøre skiltningen mere tydelig, for mange, der skulle have hurtigtest, kom hen til os.

Jens Hauge Rasmussen


- Det var rigtig dejligt, at jeg kunne blive vaccineret her i Ribe. Det bliver også rart snart at kunne komme lidt mere rundt, og jeg glæder mig især til mere besøg fra familien. Dog tror jeg, at jeg holder ved med at følge retningslinjerne med mundbind og sprit lidt endnu, sagde hun.

Hun og de 413 andre borgere får deres andet stik den 28. april. Ugen forinden – formentlig tirsdag den 20. april - kan andre muligvis få deres første stik i Ribe.

- Vi går efter, at de næste tider, der ligges ud i Ribe, bliver den 20. april, men de sidste detaljer skal lige falde på plads først. Derefter regner vi med, at vaccinationerne kan foretages på faste dage med en eller to ugers mellemrum, forklarer Jens Hauge Rasmussen.

I første omgang vil der eksempelvis i Ribe kun blive vaccineret på udvalgte dage og ofte med en-to ugers mellemrum mellem åbningsdagene. Grunden til det er at samle en større mængde vaccinationer på åbningsdagene, så vaccinationsindsatsen bliver så effektiv som muligt. I takt med de stigende vaccineleverancer vil der komme flere åbningsdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Esvagts røde skibe vil sejle grønt

Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce