Annonce
Tønder

43-årig mand dræbt i eksplosionsbrand

Den mand, der torsdag blev alvorligt kvæstet i en voldsom brand i Bredebro, er død torsdag eftermiddag, oplyser politiet.

Bredebro: Den 43-årige mand, der torsdag blev fløjet til Rigshospitalet efter en voldsom eksplosionsagtig brand på en ejendom i Bredebro, er afgået ved døden. Det bekræfter vagtchef Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi over for JydskeVestkysten.

Mandens pårørende er underrettet.

Manden var på arbejde i ejendommen, da eksplosionen skete og branden brød ud.

Han blev hastigt fløjet i helikopter til Rigshospitalet, der har en særligt specialiseret afdeling for brandsår.

Men mandens liv stod ikke til at redde. Han døde omkring klokken 15.20, oplyser politiets vagtchef.

Der var ikke andre personer til stede i bygningen, da branden brød ud, og da ejendommen er fritliggende var der heller ikke fare for at, at ilden skulle sprede sig til andre bygninger.

Annonce
En 43-årig mand er død efter en brand på Birkevej i Bredebro. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Søger forklaring

Fordi det skete på en arbejdsplads, er det også blevet en sag for Arbejdstilsynet.

Myndighederne har allerede torsdag eftermiddag været første gang på stedet sammen med politiets brandefterforskere.

Brandefterforskningen fortsætter i næste uge, oplyser vagtchefen.

Indtil den tekniske efterforskning er afsluttet, er det ikke muligt at give en forklaring på, hvad der præcist skete i forbindelse med den voldsomme ulykke.

30 brandfolk

Indsatsleder hos Brand & Redning Sønderjylland, Bent Hansen, fortæller, at der var omkring 30 brandfolk i gang med slukningsarbejdet.

Meldingen om branden kom torsdag klokken 11.32, og der kom hurtigt hjælp fra værnene i Bredebro, Løgumkloster, Visby, en tankvogn fra Skærbæk samt en stigevogn fra Tønder.

Eftersom branden havde eksplosionsagtig karakter, gik det meget hurtigt, og der var derfor ikke meget tilbage at redde for de mange brandfolk.

- Allerede da de første brandfolk ankom til ejendommen, stod flammerne op af taget og ud gennem vinduerne, siger indsatsleder Bent Hansen.

Omkring 30 brandfolk deltog i slukningsarbejdet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Branden var meget voldsom. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce