Annonce
Tønder

43-årig omkommet: Nu har politiet fundet brandårsagen

Ud over politiet og brandteknikere var også Arbejdstilsynet en del af brandundersøgelsen på ejendommen i Åspe. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det var formentlig en gnist fra statisk elektricitet, der udløste den eksplosionsagtige brand i Åspe, der i sidste uge kostede en 43-årig mand fra Hjordkær livet.

BREDEBRO: Politiet betragter sagen vedrørende dødsbranden i Åspe i sidste uge som opklaret.

- Som udgangspunkt kan vi sige, at branden er opstået i forbindelse med rengøring af malergrej. Der er anvendt cellulosefortynder. Det er formentlig en gnist fra statisk elektricitet, der har antændt fortynderen. Herefter er det gået stærkt, siger politikommissær John Weber fra Syd- og Sønderjyllands Områdestation Syd, Sønderborg.

Ved branden i ejendommen i Åspe i Bredebros udkant torsdag i sidste uge omkom den 43-årige René Hjortlund Terp, Hjordkær. Han var på arbejde i ejendommen og blev ved den eksplosionsagtige brand så alvorligt forbrændt, at han få timer senere døde på Rigshospitalet.

Der var ikke andre personer til stede i bygningen, da branden brød ud.

Annonce
Allerede da de første brandfolk ankom til ejendommen, stod flammerne op af taget og ud gennem vinduerne.

Bent Hansen, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland, Tønder

Undersøgelsen

Brandalarmen lød klokken 11.32, og få minutter efter var de første slukningskøretøjer fremme. Det var personer i nærheden, der havde hørt braget og set røgen fra ejendommen, der ringede 112.

- Allerede da de første brandfolk ankom til ejendommen, stod flammerne op af taget og ud gennem vinduerne, sagde indsatsleder Bent Hansen, Brand & Redning Sønderjylland, efterfølgende.

Da brandfolkene ankom, havde René Hjortlund Terp selv reddet sig ud af bygningen. Han blev hårdt kvæstet fløjet i helikopter til Rigshospitalets afdeling for brandsår. Men hans liv kunne altså ikke reddes.

Ud over politiet og brandteknikere var også Arbejdstilsynet en del af brandundersøgelsen. Den betragtes af politiet som næsten afsluttet.

- Vi afventer endnu nogle erklæringer til den endelige rapport, siger John Weber om den voldsomme ulykke.

Blandt de forhold, politiet skal have nærmere belyst, er udlejningsforholdene vedrørende den brændte bygning samt den omkomnes ansættelsesforhold.

René Hjortlund Terp efterlader sig ud over sin hustru også tre døtre. Ifølge familiens dødsannoncer bisættes han kommende tirsdag fra Hjordkjær Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Færre indbrud i Esbjerg og på Fanø

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce