Annonce
Vejen

43-årig veteran angreb genbo med bajonet

En tidligere udsendt til Eksjugoslavien havde et blackout og husker hverken et overfald på sin genbo eller, at han havde slået en tilfældig gæst på en bodega med en flaske rom.

Vejen Kommune: Enhver soldat ved, at en bajonet i de forkerte hænder kan være et meget farligt våben. Farligt var det i hvert fald, da en 43-årig mand fra Vejen den 21. oktober slog sin genbo i hoved med en bajonet. Det var en tysk bajonet fra anden verdenskrig, som han samler på, men som han i øvrigt ikke havde tilladelse til at have.

- Jeg husker ikke at have slået med den, sagde han, da han onsdag i Retten i Esbjerg stod tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Han fortalte, at han er veteran, havde været udsendt til det tidligere Jugoslavien og nu har fået diagnoserne, posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) og alkoholafhængighed.

- Jeg får sorte øjne, blackouts og ser farlig ud, forklarede han og lod forstå, at han havde svært ved at huske episoden.

Det kunne offeret for volden til gengæld, der var blevet indkaldt som vidne:

- Jeg kom hjem med min hund, og får så øje på min genbo, der stod og slog på min postkasse. Han kom hen imod mig med en kniv, som han slog mig med. Han ramte mig med kniven på øret, hvorefter jeg skubbede ham ind i en bil, så han mistede fodfæste. Vi kom op at slås, og her tog jeg fat om kniven, for jeg ville ikke risikere at blive stukket ned.

Slåskampen fortsatte, indtil en nabo kom ilende og fik de to slagsbrødre skilt af. Den samme nabo var også blevet indkaldt som vidne.

- Der var blod ud over det hele, forklarede vidnet, der bagefter hjalp offeret for overfaldet med at komme til behandling på skadestuen.

Dommen

Den 43-årige veteran var også tiltalt for at have besiddet den ulovlige bajonet og en lige så ulovlig springkniv. Dette forhold erkendte han.Han blev frifundet for overfaldet på Bodega Askotten, men dømt for overfaldet med en bajonet på sin genbo.

Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel - en dom som den 43-årige valgte at modtage.

Dertil kommer, at han skal betale sagens omkostninger.

Ikke med sikkerhed bevist

Overfaldet var tilsyneladende kulminationen på flere hændelser tidligere på aftenen, da de to genboer også havde været oppe at skændes. Det var inden, den 43-årige havde besluttet sig for en tur i byen på Bodega Askotten i Askov.

Også her endte det voldeligt, sådan som en af bodegaens andre gæster nemlig offeret selv kunne fortælle i retten.

- Det er mig, der blev slået med flasken på Askotten. Jeg kender ikke gerningsmanden. Jeg sad ved bordet sammen med min veninde. Pludselig får jeg øje på den tiltalte. Han sad og stirrede på mig, hvilket jeg syntes var underligt. Jeg når lige at få spurgt ham: hvad? Få sekunder efter slog han mig med en Morgan-flaske, så et stykke af min tand knækkede af. Han havde en grøn militærjakke på.

Efter overfaldet tilkaldte Askottens ejer politiet, der kort efter antræffer den 43-årige 100 meter fra bodegaen i en grøn militærjakke.

Vidner til overfaldet på bodegaen samt offeret selv havde i retten særdeles svært ved at beskrive gerningsmanden, og derfor fandt domsmandsretten, at det ikke med sikkerhed er bevist, at den 43-årige veteran var gerningsmanden.

Den aften på Askotten var der nemlig 30-40 andre gæster - fortrinsvis midaldrende mænd, der for de flestes vedkommende efter forsvarerens og dommerens mening sagtens kunne forveksles med vidnernes mangelfulde beskrivelse af gerningsmanden. Det kunne efter domsmandsrettens mening heller ikke udelukkes, at der blandt bodegaens mandlige gæster også kunne have været andre mænd med en grøn militærjakke.

Den tvivl kom den tiltalte til gode, og han blev derfor frifundet for dette forhold.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

EfB

EfB-podcast: Nogle gange er Mads Larsen 1. divisions bedste, andre gange er han ikke god nok til danmarksserien

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Vejen

Grillbaren løftet på plads med kran: Flytter til ny adresse

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Esbjerg

Præstegårdsskolen får påbud fra staten: Karaktererne ligger blandt landets laveste

Tønder For abonnenter

Ingen tog på skinnerne i 20 år: Politikere vil forvandle jernbane til cykelsti

Haderslev

Kræftramte Ayias forældre har samlet knap 44.000 kroner ind til sygeplejerskerne: - Vi er rørte og taknemmelige

Annonce