Annonce
Kolding

437 borgere har bedt om hjælp til at komme til vaccinationscentret

Det er her, de mange hundrede ældre vil blive fragtet til i løbet af weekenden. Foto: Sys Andersen
Så kommer der for alvor skred i vaccinationerne af de svageste ældre i eget hjem. Over halvdelen af borgerne i denne gruppe i Kolding får det første stik i den kommende weekend.
Annonce

Kolding: Så går det for alvor løs med vaccination af de svageste ældre i Kolding Kommune. Der er tale om ældre over 65 år, som modtager pleje og hjælp i eget hjem, og som er i særlig risiko for alvorlig sygdom, hvis de smittes med corona.

Senior- og sundhedsdirektør Annette Lund oplyser, at 108 borgere i denne gruppe vaccineres på lørdag, og på søndag skal yderligere 114 vaccineres i Region Syddanmarks vaccinationscenter på Gejlhavegård, som åbner lørdag. Alle de 222 borgere har bedt Kolding Kommune om hjælp til at blive transporteret fra deres hjem til vaccinationscentret og tilbage igen.


Vi tager altså et ordentligt skridt i vaccinationen af de svageste ældre i Kolding Kommune i den kommende weekend.

Annette Lund, senior- og sundhedsdirektør, Kolding Kommune


- Der er indtil videre 437 borgere, der har meldt ind, at de ønsker hjælp til transport ud af de i alt cirka 800 borgere, som får tilbud om vaccination nu.

- Efter weekenden mangler vi altså cirka 215 borgere, der har brug for hjælp til transport. Der er endnu ikke nogen melding om, hvornår der bliver tider til dem, men vi tager altså et ordentligt skridt i vaccinationen af de svageste ældre i Kolding Kommune i den kommende weekend, konstaterer Annette Lund.

De borgere, der skal vaccineres i weekenden, oplyses om vaccinationstidspunktet i løbet af torsdag eller senest fredag før klokken 12.

Annonce

Ugentlig test

Hjemmehjælpen sørger for at borgeren kommer ud i taxaen, hvis borgeren ikke selv kan - og hjemmehjælpen er tilstede, når borgeren kommer tilbage fra vaccination, hvis der er behov for det.

På vaccinationscentret vil de svage ældre blive modtaget af nogle medhjælpere, der hjælper dem indenfor, og efter vaccination og observationsperiode hjælpes borgeren igen ud i taxaen. Medhjælperne vil bære værnemidler og udleverer lidt sødt til alle borgere i vaccinationscentret, fortæller Annette Lund.

Og så begynder Kolding Kommune i øvrigt på en systematisk ugentlig test af alle cirka 1500 medarbejdere på seniorområdet fra næste uge. Hidtil er det kun sket hver sjette uge uge efter anvisning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce