Annonce
Tarm

450.000 kroner skal give Bork Havn tiltrængt overhaling allerede i år

Arbejder på Bork Havn skal fremrykkes - og den trænger da også til en kærlig hånd her og der, selv om den ser vældig hyggelig ud. Foto Poul Osmundsen.
Teknik- og miljøudvalget lægger op til at afsætte 450.000 kroner til reparationer på havnen, der også står til at få en ny kran.
Annonce

BORK: Teknik- og miljøudvalget lægger nu op til at fremrykke renoveringsarbejder i Bork Havn som et led i bestræbelserne på at få gang i samfundet, nu da corona-epidemien er på tilbagetog.

Til mødet på tirsdag skal politikerne således tage stilling til, om de skal rykke arbejder for 450.000 kroner frem fra 2021 til 2020. I forvejen er der sat 450.000 kroner af i år til en ny kran i Bork Havn.

Baggrunden for fremrykningen er, at der ved generaleftersynet af de kommunale havne i 2019 blev der påvist en række skader på havneanlægget i Bork Havn.

I første omgang skal der foretages en række mindre reparationer, der kan igangsættes allerede i juni i år. Det drejer sig om broarbejde, udbedring af spunsen, genetablering af stensætningen, udbedring af betonfundamenter, delvis udskiftning af belægning og udskiftning af en mindre bådebro; alt dette vil koste 450.000 kroner.

Anden fase af renoveringen omfatter total udskiftning af to broer, og tænkes igangsat i 2022.

Anlægsbudgettet for havneområdet i 2020 er på knap 1,6 millioner kroner, hvoraf de fleste penge - en lille million - går til kajanlæg og broer i Stauning Havn.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce