Annonce
Trekantområdet

450 nye lejeboliger i Kanalbyen: Hidtil største byggeri på havnefronten netop aftalt

Her i Kanalbyen i Fredericia opføres der fra 2020 450 nye lejligheder. Foto: Claus Fisker
Pensionsselskab og Kanalbyen i Fredericia opfører 450 lejligheder. De får det historiske navn Carolinelunden og breder sig fra 2020 over 38.000 etagemeter.

Fredericia: Det hidtil mest omfangsrige boligprojekt i Fredericias nye bydel på havnen er en realitet.

AP Pension og Kanalbyen i Fredericia opfører 450 lejeboliger, der samlet vil brede sig over 38.000 etagemeter.

Det oplyser parterne torsdag middag i en pressemeddelelse.

Annonce

Officersstien genskabes

Som en hilsen til den oprindelige Carolinelund og Fredericias lange militærhistorie indeholder det nye store boligprojekt også en færdselsåre for gående og cyklister med særlige kunstoplevelser.

Den får i lighed med sin forgænger navnet Officersstien.

Carolinelunden har navn efter lysthaven af samme navn, som blev anlagt på stedet i 1800-tallet. Carolinelunden lå tæt ved Officersforeningens have og blev blandt andet brugt til at holde skovture og promenere på.

I 1900-tallet tog industrien sit indtog i området, og den grønne have blev erstattet af de fabrikker, der havde præget området frem til det nye århundrede.

Direktør glad

Bag det store nye projekt, som har fået navnet Carolinelunden, står som sagt AP Pension.

Direktør i AP Ejendomme Peter Olsson, udtaler:

- Kanalbyen er en spændende ny bydel, som allerede er fuld af byliv, kunst og fællesskab. Og med kanaler, hav og by lige uden for døren mener vi, at området er meget attraktivt at investere i. Det er et privilegie at være med til en spændende byudvikling på en så markant placering.

Borgmester glad

Foruden Carolinelunden er AP Pension allerede i gang med at bygge et nyt hovedkvarter til grovvarekoncernen DLG i Fredericia.

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S), er også tilfreds med aftalen og tilføjer blandt andet:

- Jeg glæder mig meget over samarbejdet, og over at AP Pension igen vælger at investere i Fredericia. Projektet sætter yderligere skub i den positive udvikling, som Fredericia er inde i.

Sådan kommer boligerne i Carolinelunden til at se ud. Illustration: Arkitema Architects

Blandede boliger

Boligerne i Carolinelunden opføres som en blanding af townhouses, karréhuse, punkthuse og rækkehuse, der i form og skala refererer til Fredericias historiske renæssancecentrum. Parkering kommer fortrinsvis til at foregå under jorden, så der bliver mere plads til byliv og grønne områder i gadeniveau, skriver AP Pension og Kanalbyen.

Kanalbyen udvikler det store område for det partnerskab, Fredericia Kommune og Realdania By & Byg har indgået.

Bag helhedsplanen for kanalbyen står tegnestuen Arkitema Architects. Første spadestik til de første 140 boliger i Carolinelunden ventes taget i 2020.

Parterne kalder det for det største boligprojekt hidtil i Kanalbyen. Illustration: Arkitema Architects
Aftaleparterne Peter Olsson, AP Pension, borgmester Jacob Bjerregaard og Tim E. Halvorsen, direktør i Kanalbyen. Foto: Claus Fisker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce