Annonce
Esbjerg

46 nye ungdomsboliger på vej

Poul-Erik Hansen, formand for AB, bød velkommen på humoristisk vis. Foto: Jesper Orry.

Arbejdernes Boligforening holdt onsdag eftermiddag rejsegilde på byggeri for unge i Teglværksgade.

Annonce

Esbjerg: Hvis såvel splinter som skår af den ølflaske, som formanden for Arbejdernes Boligforening, Poul-Erik Hansen, knuste ved onsdagens rejsegilde på de 46 kommende ungdomsboliger i Teglværkskvarteret tælles med, var der godt 80 stykker knust glas.

Dermed er der, hvis den gamle overtro skal følges, udsigt til, at de studerendes kommende hjem består i hvert fald i 80 år, og hele herligheden forventes indflytningsklar til foråret næste år.

Poul-Erik Hansen ridsede traditionerne op i sin velkomsttale - netop bygherren holder rejsegilde med deltagelsen af håndværkerne, rådgiverne, personalet - og i dette tilfælde også bestyrelsen for AB.

- Oprindeligt var det for at berolige onde ånder, men de sidste mange år har det været som en tak til alle involverede ved opførelsen af byggeriet. Desuden er AB ikke interesseret i, at der kommer en såkaldt "død murer" op at hænge, og på samme måde er AB heller ikke interesseret i at få indmuret flasker i murværket, lød den humoristiske begrundelse for den opstillede pølsevogn med de rigelige forsyninger.

Byggeriet


  • Det er Ungdomsbo, der kommer til at stå for udlejning af ungdomsboligerne i Teglværksgade. Prislejet for en lejlighed på 50 kvm ligger på 3400 kr. eksklusiv forbrug.
  • Byggeriet koster 45 millioner kroner. Følgende firmaer arbejder og har arbejdet på projektet: Esbjerg Ingeniørerne, Arkitektfirmaet Rudolf Lolk, Arkil Fundering, Jorton A/S, KG Hansen & Sønner A/S, Expan A/S (betonelementer), Tømrer- og snedkerfirmaet Jensen & Jensen, Sønderjyllands Tagdækning, Bravida A/S (vvs, ventilation og elevator), Den Jyske Elektriker, Malerfirmaet Kjøgx, Næsbjerg Gulve, HTH Esbjerg og Brdr. Christensen (nedbrydning).
På billedet til højre for Poul-Erik Hansen ses Finn Moe Bojsen, indehaver af Esbjerg Ingeniørerne. Foto: Jesper Orry.
Annonce

Den nye bydel

Ungdomsboligerne markerer begyndelsen på bydelen Teglværkskvarteret, som Finn Moe Bojsen fra Esbjerg Ingeniørerne, der er totalrådgivere på projektet, berørte i sin tale:

- Der blev fra starten meldt høje visioner ud for hele området, og vi valgte det flotteste, der er udarbejdet af de lokale arkitekter fra Lolk i samarbejde med Effekt Arkitekter, og som tager udgangspunkt i en fantastisk helhed med masser af boliger, udsigtslejligheder og blandt andet også en dagligvarebutik, og som også gav mulighed for det projekt, vi holder rejsegilde på nu, sagde han blandt andet.

Tid til en pause og en spisestund med de traditionelle pølser med brød. Foto: Jesper Orry.
De grå vægge er rejst, men der kommer røde mursten udenom. Foto: Jesper Orry.
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce