Annonce
Billund

470 orienteringsløbere har fundet vej til Grindsted

Maja Alm er tilmeldt DM i sprint, når der løbes orienteringsløb i Grindsted. PR foto
Den firedobbelte sprintverdensmester i orienteringsløb Maja Alm er tilmeldt til DM Sprint i Grindsted sammen med 470 andre løbere.

Grindsted. Da tilmeldingsfristen for DM i orienteringsløb udløb i weekenden, var der i alt 470 løbere tilmeldt - heriblandt den danske orienteringsstjerne Maja Alm. Antallet af tilmeldte er på samme niveau som sidste år, hvor det blev afviklet i Hillerød. Det er arrangørerne ganske tilfredse med, da rigtig mange orienteringsløbere kommer fra de store klubber i Nordsjælland. Knapt 100 af de tilmeldte løbere er tilmeldt eliteklasserne.

- Vi har været spændt på at se, hvor mange udenlandske løbere der ville benytte sig af muligheden for at teste kort og byløb i Danmark, før det går løs med VM i Vejle, Kolding og Fredericia til næste år i juli måned, så det er da glædeligt, at der er deltagelse af løbere fra Sverige, Finland, Polen, Italien og Belgien, men vi er specielt glade for, at stort set alle danske landsholdsløbere stiller op inklusive den firedobbelte sprintverdensmester Maja Alm, siger stævneleder Ole Binder i en pressemeddelelse.

Annonce

Kendte løbere

Blandt de danske seniorlandsholdsløbere kan også nævnes Tue Lassen, Faaborg, som har været med til at vinde guld, sølv og bronze ved VM i Mix Stafet, Cecilie Klysner, FIF Hillerød, der også har været med til at vinde guld og sølv ved VM Mixstafet og Jacob Edsen, der var på Mix Stafetholdet der vandt bronze sidste år ved VM i Riga. Det bedste navn blandt de udenlandske løbere er Yannick Michiels, Belgien, der blev nummer 4 i herrernes VM sprintfinale i Riga i 2018. På nær en enkelt løber stiller hele det danske juniorlandshold til start.

DM i sprint finder sted 25. og 26. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Annonce