Annonce
Kolding

48-årig mand skal i fængsel for groft bedrageri: Udlejede boliger, han ikke havde råderet over og snød 'kæreste' for 400.000 kroner

En bedrager fik en dom på et år og tre måneders fængsel ved Retten i Kolding. Arkivfoto: Michael Svenningsen
48-årige Gert Pedersen fik ubetinget fængsel for flere tilfælde af bedrageri, herunder for udleje af lejlighed i Kolding, han ikke havde råderet over, og for at udnytte et kæresteforhold til et lån på 400.000 kroner, han ikke havde intentioner om at betale tilbage.

Kolding: Det var en velklædt, rolig og fåmælt 48-årig Gert Pedersen, der iført Nike-kondisko, lysegrå bukser og en mørkeblå dunjakke onsdag tog plads i vidneskranken ved Retten i Kolding.

Her var han tiltalt for 20 forhold, der bestod af både dokumentfalsk, forsøg på bedrageri og 15 tilfælde af reel bedrageri til en værdi af over 500.000 kroner.

Med lav stemmeføring og med albuerne hvilende i hænderne, der lå på hans lår, erkendte han samtlige forhold.

Annonce

Fremgangsmåden var ganske simpel i de fleste forhold. Her tilbød Gert Pedersen nemlig noget, han - i 18 af tilfældene til kvinder - som han ikke havde råderet over.

Det gjaldt eksempelvis udlejning af to forskellige lejligheder på Fynsvej i Kolding, og han lejede et sommerhus i SeaWest af en kvinde fra Kolding, som aldrig så det fulde beløb tikke ind på kontoen. Hun tabte 22.560 kroner på sin kontakt til Gert Pedersen.

Andre forhold omhandler et sommerhus i Blåvand, nok en ferielejlighed i SeaWest samt salg af alt fra brænde til firmabilletter til Skanderborg. Alt sammen noget, han ikke har haft råderetten over.

I de fleste tilfælde havde han kontaktet folk på Facebook, som havde lavet opslag om, at de manglede eksempelvis en lejlighed eller ønskede at feriere i sommerhus.

Udnyttede kæresteforhold

Værst er to forhold, som blev takseret til særligt groft bedrageri.

Også her var fremgangsmåden ens, for i begge tilfælde havde han via datingportalen Dating.dk fået kontakt til kvinder, som han havde udviklet et kæresteforhold til.

Den ene kvinde kommer fra Fredericia Kommune, mens den anden kommer fra Sønderborg-området, og særligt forholdet til sidstnævnte endte galt.

- Vi startede med at se hinanden, og så tog det en forkert drejning. Jeg låner penge af hende, og min økonomi er ikke særligt god på det tidspunkt. Jeg havde ingen intention om at betale pengene tilbage, fortalte Gert Pedersen i retten.

Han forklarede, at godt nok kaldte de to sig for kærester, og forholdet varede da også flere måneder, men noget egentlig kærlighedsforhold var der ikke tale om fra hans side, indrømmede han.

Ordene kommer ikke af sig selv, og anklager Rasmus Sørensen måtte selv spørge, om han spillede på følelserne i forholdet for at kunne få flere penge. Det erkendte Gert.

Annonce

Falske papirer

Det bliver med tiden til flere lån, og pludselig skyldte han hende 400.000 kroner, og det fik kvinden fra Sønderborg til at gå ham på klingen.

- Jeg siger, at jeg nok skal betale tilbage, men hun bliver usikker på, om det er sandt, fortalte Gert Pedersen.

Derfor fabrikere han papirer, som skulle forestille at være fra skifteretten i Glostrup. Papirerne havde Gert Pedersen dog selv lavet.

Han sendte et billede af papirerne til kvinden, og heri stod, at Gert Pedersen ville få udbetalt knap 750.000 kroner fra boet efter en tilfældig kvinde. Pengene ville han bruge til at betale lånet tilbage. Det skete dog af gode grunde aldrig, og i retten erkendte han, at det heller aldrig havde været hans reelle intention.

Men kvinden fra Sønderborg er som nævnt ikke det eneste offer fra Dating.dk, og efter bruddet med førnævnte kvinde fik han kontakt til en ny via datingportalen. Også her brugte han falske følelser til at snyde hende til lån for knap 22.000 kroner, erkendte han.

Annonce

Dømt for flere tilfælde af bedrageri

Under retsmødet kom det frem, at Gert Pedersen ved Retten i Sønderborg tidligere er fundet skyldig i seks tilfælde af henholdsvis databedrageri, bedrageri og dokumentfalsk. Her blev han idømt straffe, der rangerer lige fra dagbøder og til fem måneders fængsel.

De tidligere straffe kom også til at påvirke straffen onsdag, for der har været ganske hurtige tilbagefald for Gert Pedersen. Derfor endte dommer Emil Hammerich Deleuran med at idømme Gert Pedersen ét år og tre måneders fængsel og et erstatningskrav på over 500.000 kroner.

Det kom efterfølgende frem, at udnyttelsen af kvinden fra Sønderborg-området alene blev takseret sig til et års ubetinget fængsel.

Gert Pedersen valgte at modtage dommen på stedet.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Sønderborg

Flittige skilte-tyve gør livet surt for trafikanter og tilsynsførende: - Nu også der? Vi laver ikke andet end at bestille nye skilte

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce