Annonce
Haderslev

488 børnefamilier får hjælp fra Hjertegaven

Igen i år kan Hjertegaven hjælpe alle indstillede børnefamilier. Det vækker stor glæde blandt de hjertelige Røde Kors frivillige. Arkivfoto: Timo Battefeld
Igen i år bliver der en Hjertgave til alle indstillede børnefamilier i Haderslev Kommune. Cirka halvdelen af pengene er samlet ind lokalt, halvdelen kommer udefra.
Annonce

HADERSLEV: Takket være flittige Røde Kors frivillige og gavmilde virksomheder og borgere, kan 488 børnefamilier i Haderslev Kommune se frem til en jul med lidt færre bekymringer.

I flere måneder har lokale Røde Kors frivillige i Haderslev, Vojens og Gram knoklet for at samle effekter og donationer ind, så flest mulige trængte børnefamilier kan få en lidt bedre jul, end der ellers var udsigt til.

Den lokale indsats har i år resulteret i 221.095 kroner, der igen i år suppleres af bidrag fra Røde Kors' landsindsamling i form af gavekort, som i Haderslev konverteres til Hjertegaver. Det betyder, at der igen i år er mulighed for at hjælpe alle indstillede børnefamilier, og det glæder Claus Brender, der er formand for Røde Kors i Haderslev:

- Vi i Hjertegavens styregruppe er meget taknemmelig for at blive tilgodeset af Røde Kors' landsindsamling, hvorfra vi får en flot donation, men det vigtigste ben i Hjertegaven er nu engang den lokale opbakning og det lokale sammenhold. Det giver Hjertegaven et helt andet niveau, end hvis vi blot søgte og fik gavekort fra landsindsamlingen.

Så mange har fået hjælp

Forretningsmanden Rico Soos tog i sin tid initiativ til Hjertegaven efter han i december 2010 at have hentet pizzaer hos pizzabageren overfor Røde Kors' daværende genbrugsbutik på Jomfrustien i Haderslev, hvor frivillige var i gang med at pakke 38 kasser, som blev fordelt den aften.

Året efter gik Rico Soos, Røde Kors i Haderslev, Vojens og Gram samt JydskeVestkysten Haderslev sammen om en årlig indsamling, der fik navnet Hjertegaven og siden har været i konstant udvikling.

  • 2010: 38 familier fik hjælp
  • 2011: 178 familier fik hjælp
  • 2012: 257 familier fik hjælp
  • 2013: 276 familier fik hjælp
  • 2014: 261 familier fik hjælp
  • 2015: 307 familier fik hjælp
  • 2016: 441 familier fik hjælp
  • 2017: 406 familier fik hjælp
  • 2018: 487 familier fik hjælp
  • 2019: 488 familier får hjælp.
Annonce

Sidste omgang

For Claus Brender er det dog sidste år som frivillig i Hjertegaven. Han træder tilbage som formand for Røde Kors i Haderslev, når der i februar er generalforsamling.

- Jeg synes, jeg har været der, Det er tid for mig til at prøve noget andet, men Hjertegaven er i gode hænder. Der ligger en drejebog klar, der er andre frivillige, der har været med siden begyndelsen, og der er i løbet af i år også kommet nye frivillige til, forklarer Claus Brender.

Han lover dog at være på pletten, når der næste år skal bydes på de effekter, som lokale virksomheder har doneret.

- Det skal blive sjovt at se det fra den anden side, ler Claus Brender.

To af de nye frivillige er Annemette og Mikkel Søgaard. På mandag får de en ekstra speciel opgave: De skal i "Go' morgen Danmark" på TV2, hvor de skal fortælle om Hjertegaven, både som modtager og som frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce