Annonce
Esbjerg

50 fotos med drama og smil: De er gale, de operaelskere

Regnslag, tæpper og sjal blev fundet frem, da sommerregnen blandede sig med hvidvinen i glassene hos operaelskerne, der næsten fyldte Torvet i Esbjerg i aftes. Foto: Lars Stokbro

Esbjerg: Charme, selvtillid og sort tøj. Sådan så musikerne ud på scenen på Torvet i Esbjerg. Og på resten af Torvet så de ud på samme vis. Dog var tøjet spraglet, humøret spillede i alle tonearter, og både ansigter og tøj var lidt rynket efter et par gode timer til et af festugens højdepunkter.

Opera på Torvet med Esbjerg Ensemblets musikere plus det løse, velsyngende solister fra Den Ny Opera i selskab med Carmen og alle hendes venner satte gang i det grå guld.

Komponisterne var Mozart, Verdi, Bizet og Lehar, sangerne Elsebeth Dreisig, Johanne Højlund, Magnus Vigilius og Lars Møller og Jakob Næslund Madsen var veloplagt konferencier, mens operachef Lars Ole Mathiasen dirigerede.

Annonce
Opera på Torvet rummer drama og lystspil-agtige scener. Både på scenen og blandt publikum. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce