Annonce
Varde

49 mister jobbet: Produktion af pølser flytter fra Ansager til enten Polen eller Tyskland

Tillidsmand Otto Uhd og fabrikschef Steffen Ahrensen står begge til at miste jobbet på Tican. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Ansager: - Produktionen af pølser flytter formentlig fra Ansager til Polen, siger administrerende direktør for slagterikoncernen Tican med hovedsæde i Thisted, Ove Thejls.

Det blev tirsdag offentliggjort, at Ticans forædlingsfabrik i Ansager lukker ved årsskiftet, og at de 49 medarbejdere mister jobbet.

Ove Thejls vurderer, at produktionen af pølser flyttes til den tidligere Tican-ejede fabrik i Polen, der som Tican ejes af den tyske Tönnies-koncern.

- Her har de i forvejen erfaringer med pølser til det danske marked. Ellers ligger anlæggene, der producerer pølser i Tönnies-koncernen, i Tyskland, siger Ove Thejls.

Marinering til Thisted

Den ferske kødforædling flyttes fra Ansager til Tican i Thisted, når anlægget i Ansager lukker til årsskiftet. Her bliver der blandt andet marineret kødprodukter.

Annonce

Optimisme i foråret

Tidligere forædlede fabrikken i Ansager blandt andet bacon til det britiske marked, men denne del af produktionen blev for et års tid siden flyttet til Storbritannien. Der blev fyret 31 medarbejdere med virkning fra 1. oktober 2016. Tilbage blev pølseproduktionen og forædlingen af kødprodukter til det danske marked.

Det gik godt.

- Da jeg begyndte i marts, var der mellem 20 og 30 ansatte. Men i løbet af sommeren nåede vi op på 50 ansatte. De ansatte måtte arbejde over. Der var optimisme, men det var mest på grund af grillsæsonen, at der blev ansat flere, siger fabrikschefen i Ansager, Steffen Ahrendsen.

Når fabrikken i Ansager lukker, er det efter en såkaldt strategisk overvejelse. Eller sagt mere direkte: Anlægget er ikke effektivt nok.

- Investeringerne, der skal til for at gøre anlægget mere effektivt, ville blive for store, siger fabrikschef Steffen Ahrendsen om beslutningen om at lukke Tican i Ansager.

Han mister selv sit job, men kendte betingelserne, at fabrikken langt fra var garanteret overlevelse, da han blev ansat.

Ove Thejls fra Ticans hovedsæde siger, at bygningerne i Ansager højst sandsynligt sættes til salg.

Annonce

Håb om en jobban

Tilldidsmand Otto Uhd siger, at der nu indledes forhandlinger i tre uger. Ved fyringsrunden for et år siden, blev der oprettet en jobbank, støttet af Tican. Det regner Otto Uhd med, at der atter gør. Jobbanken skal målrettet hjælpe de fyrede i bekæftigelse.

Ved fyringsrunden i 2016 fandt en stor del af de afskedigede selv ny bekæftigelse inden for kort tid - uger/måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce