Annoncørbetalt indhold

5 kryptovalutaer med vækstpotentiale

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Efterhånden som kryptovaluta er blevet mere populært og et almindelige anerkendt fænomen, er man begyndt at tale om såkaldte crypto bull runs. Disse betegner perioder, hvor prisen på de fleste kryptovalutaer bare tonser afsted; altså en bull-marked.

Sådanne perioder illustreres bedst ved at kigge på grafen for Bitcoin, der var den første og i dag er den største kryptovaluta på markedet. Her ses tydeligt det første crypto bull run i sidste halvår af 2017, hvor kursen gik fra omtrent 2.500 dollars til næsten 19.500 dollars.

Annonce

Herefter var der i mange år stille rent bull run-mæssigt, men i løbet af 2020 og 2021 så vi op til flere perioder med nærmest usandsynlig høj vækst i priserne på en bred vifte af kryptovalutaer.

Nedenfor har vi samlet en liste over fem kryptovalutaer, der potentielt set kan være de næste til at opleve lignende stigninger. Dermed kan de være værd at overveje for dig, der er villig til at løbe en risiko til gengæld for chancen for en portefølje i vækst.

Lucky Block (LBLOCK)

Første bud på en sådan kryptovaluta er Lucky Block. Den hører til et blockchain-projekt af samme navn, som har ambitioner om at gøre lotterispil mere retfærdigt og gennemskueligt gennem brugen af den decentraliserede teknologi.

Det betyder kort sagt, at med Lucky Block vil alle i hele verden kunne deltage i lotterier, hvor der ingen mulighed er for manipulation med resultaterne. Vinderne vil altid blive trukket fuldstændig tilfældigt, og decentraliseringen sikrer, at ingen vil have en unfair fordel.

En rapport fra MarketWatch anslår, at der i 2021 blev brugt mere end to billioner kroner (2.361.642.091.800 kroner) på lotterispil på verdensplan. Samtidig estimerer rapporten, at forbruget vil stige til mere end tre billioner kroner (3.160.525.737.600 kroner) i 2028. Der er således ingen tvivl om, at Lucky Block i den grad er en blockchain og kryptovaluta, der har fat i et meget attraktivt marked.

Ethereum (ETH)

Ethereum er verdens andenstørste kryptovaluta, og det er ikke helt uden grund. Men nogle mener, at den måske kan blive den største i 2022, for der er nemlig spændende ting i vente for blockchain-netværket. De har nemlig altid benyttet sig af en såkaldt Proof-of-Work mekanisme, som er meget energitung og ufleksibel - især ved høj belastning på netværket.

I skrivende stund er udviklerne bag Ethereum dog i gang med at skifte over til en Proof-of-Stake mekanisme, som er det stikmodsatte. Det kommer til at lede til hurtigere og billigere godkendelse af transaktioner, lavere energiforbrug og dermed øget bæredygtighed og meget mere. Fælles for alle disse effekter er, at de sandsynligvis kommer til at gøre Ethereum meget mere attraktiv.

Bitcoin (BTC)

Som verdens største kryptovaluta, kan det være svært at tro, at Bitcoin kan blive ved med at stige i værdi. Men der er alligevel eksperter, der anslår, at kryptovalutaen vil blive handlet til 100.000 dollars sidst på året.

Noget der måske kan hjælpe denne udvikling på vej er, at Bitcoin angiveligt vil overveje at flytte over til Proof-of-Stake også, når de har haft mulighed for at evaluere, hvordan det lykkes for Ethereum. Fordi det på det seneste har været oppe i vælten, at Bitcoin står for en ikke uvæsentlig andel af hele verdens strømforbrug, vil en mere bæredygtig løsning sandsynligvis kunne sætte skub i prisudviklingen.

Solana (SOL)

Solana er en mindre kendt kryptovaluta end de to ovenstående, men det er fortsat en af de mere populære på verdensplan. Der er tale om en blockchain, som er sat i verden for at decentralisere diverse finansielle ydelser og tjenester.

Med stadig flere decentraliserede apps (dapps), der bygger på Solana som blockchain-netværk, samt en øget interesse for decentraliserede løsninger - især i forhold til økonomi - er der gode forudsætninger for, at kryptovalutaen skyder til vejrs.

I modsætning til Bitcoin, benytter Solana sig ikke af Proof-of-Work, men i stedet af Proof-of-Stake. Det betyder, at de allerede er rustet til at håndtere store mængder af transaktioner og dataoverførsler via deres blockchain - uden, at det ødelægger klimaet. Samtidig benytter de sig af såkaldt Proof-of-History, som også skal hjælpe til øget skalerbarhed og dermed bedre tilpasning til en stigende popularitet.

Decentraland (MANA)

Sidst på listen har vi Decentraland, som ikke er et blockchain-netværk i sig selv, men derimod et projekt, der bygger på Ethereums blockchain. Helt konkret er der tale om et computerspil, der har et mål om at skabe en virtuelt virkelighed - eller det, som vi kalder for et metaverse.

Hvis du har fulgt lidt med i nyhederne henover det seneste års tid, vil du vide, at der er rigtig mange profilerede personer og virksomheder inden for tech-verdenen, der er overbeviste om, at metaverse og det virtuelle liv er fremtiden. Faktisk er de så overbeviste om det, at Facebook som virksomhed har valgt at skifte navn til Meta for at illustrere deres satsning på området.

Formår Decentraland fortsat at tiltrække spillere og blive en seriøs aktør på markedet for metaverses, vil den interne valuta (MANA) med stor sandsynlighed stige gevaldigt i værdi. Samtidig får man her mulighed for også at investere i fast virtuel ejendom, lave virtuelle virksomheder og forretninger og på anden vis investere sine kryptovaluta i virtuelle aktiver, der måske kommer til at stige i værdi.

Kryptovaluta kan være en god tilføjelse til højrisikoporteføljen

Ovenstående liste er blot et lille uddrag af de mange kryptovalutaer, der har gunstige forudsætninger for en potentiel stigning i pris; ikke bare i forbindelse med det næste crypto bull run, men også i takt med, at deres underliggende projekter og teknologier bliver mere populære.

Måske du er heldig at se en fordobling, tredobling, firdobling eller måske endda mere af din investering i en af ovenstående kryptovalutaer. Men du kan også risikere at miste alle dine penge. Så selvom kryptovaluta kan være en spændende og god investering til at diversificere dine satsninger, er det et område, der skal betrædes varsomt.

Hvis du følger kerne-satellitinvesteringsmodellen eller lignende, vil din portefølje sandsynligvis være opdelt i to dele; 70 procent til stabile og relativt sikre investering og 30 procent til mere risikofyldte investeringer. Det er i den sidste del af porteføljen, at dine kryptoinvesteringer skal indgå.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.