Annonce
Rejser

5 ting til regnvejrsdage

Vandtætte skosokker, transportvenlig paraply og regnfrakke til rygsækken er nogle af de ting, der kan gøre en våd feriedagen mere bekvem.

Skobeskyttere

De er lavet i anti-slip-silikone, vejer næsten ingenting og kan bøjes og ligge i en lomme. Coolpets skobeskyttere fås i sort, grå og lys blå og i tre størrelser, S, M og L svarende til skostørrelse 25-33, 34-39 og 40-45. Beskytterne er elastiske og helt vandtætte og kan klare at blive trukket på og af over almindelige sko op til 2000 gange.

Pris: 219 svenske kroner, p.t. på udsalg til 169 svenske kroner (cirka 152/117 danske).

Læs mere: www.coolpet.se.

Annonce

Super sammenklappelig

Den farvestrålende paraply fra Marimekko fås hvid-sort-oliven- eller pink-rød-blå-blomstret og er let at have med i håndbagagen. Den kan klappes mere sammen end de fleste taskeparaplyer. Aluminiumskaftet er fem-delt, og Mini Unikko-paraplyen er bare 17 centimeter lang, når den er i sit etui.

Pris: 350 kroner.

Læs mere: www.marimekko.com.

Synlig og vandtæt

Ikke alene lyser det op på en grå regnvejrsdag, det gør også bæreren synlig på cykel eller gåben - desuden beskytter det vandtætte overtræk rygsækken. Wowwow Citylab Berlin-overtræk passer til rygsække op til 55 x 70 centimeter. Det har justerbare elastiske bånd, som tilpasser størrelsen.

Pris: 199 kroner.

Læs mere: www.bikeandco.dk.

Sikret taske

Den lille flade skuldertaske (kan også bæres som bæltetaste) til penge, kort, pas og andre vigtige papirer fylder ikke mere, end den kan bæres inde under regnfrakke eller -slag. Tatonka Check In Shoulder Bag måler 21 x 15 x 7 centimeter, og man kan eventuelt selv imprægnere den mod regn. Tasken er RFID-sikret med en membran, som blokerer for eventuelle forsøg på elektronisk at tage oplysninger fra for eksempel kreditkort.

Pris: 259 kroner.

Læs mere: www.campz.dk.

Stor poncho

Det er den totale beskyttelse mod regn - nærmest som et vandrende vandtæt hus. Ponchoen er så stor, at der er plads til en rygsæk inde under den. Fjellduk Pro Poncho kan også laves om til en "tarp" - et enkelt lille telt. I hel størrelse måler den 160 x 230 cm, sammenpakket i komprimeringspose 12 x 25 centimeter, og den vejer 575 gram. Fås i grøn eller camouflage i fjeld- eller skovfarver.

Pris: 1199 kroner.

Læs mere: www.grejfreak.dk.

Rejser tager forbehold for prisændringer mellem research og publicering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce