Annonce
Sønderjyske Fodbold

5 ting vi lærte af SønderjyskE-sejren over Silkeborg

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm må spekulere over, om Mads Albæk (til højre) kan spille fuld tid i både onsdagens pokalfinale og lørdagens vigtige kamp mod OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce

Sejren over Silkeborg gav SønderjyskE-træner Glen Riddersholm nogle svar, men den åbnede også for spørgsmål inden et par vigtige kampe i klubbens historie.

1 Nu er presset på Lyngby

Silkeborg er rykket ned, så nu handler det for alt i verden om at undgå gruppens tredjeplads, der sender holdene i playoff-kampe om at undgå nedrykning. Med de to sejre over Silkeborg har SønderjyskE nu sendt presset over på Lyngbys banehalvdel. Lyngby er tre point efter SønderjyskE, og sjællændernes målscore er fire mål dårligere end sønderjydernes. OB er tre point foran SønderjyskE med en klart bedre målscore. Mandag aften spiller Lyngby i Odense. Herefter resterer der to spillerunder. SønderjyskE mangler at spille hjemme mod OB og ude mod Lyngby i sidste runde. Den kamp kan ende som en gyser, men lige nu er presset på Lyngby.

2 Bah lignede et salgsobjekt

Alexander Bah er blevet skubbet lidt frem og tilbage på banen af cheftræner Glen Riddersholm i denne sæson, og sportschef Hans Jørgen Haysen vil helst skubbe Bah helt ud af klubben efter sæsonen. Ment på en positiv måde. For Alexander Bah er klubbens største salgsobjekt, og SønderjyskE har brug for nogle millioner ved et salg. Coronapandemien har ikke gavnet disse planer, men Bahs præstation mod Silkeborg hjalp til. Han lignede en spiller, der var et niveau bedre end alle de øvrige på banen, og han leverede i øvrigt oplægget til målet. Antallet af mål og assists skal stige, hvis han skal spille for en topklub, men lørdagens indsats var helt i top.

3 Topscoreren viste sit værd

Han blev sendt på banen efter 71 minutter, og omtrent 11 minutter senere scorede han opgørets enlige mål. Christian ”Greko” Jakobsen viste nok en gang sit værd for SønderjyskE. Scoringen var hans ottende i superligaen i denne sæson, og midtbanespilleren ligner en mand, der bør starte inde i onsdagens pokalfinale mod AaB. Hvis ellers fysikken er til det. Han har været småskadet i den seneste tid, og derfor har han ikke været en fast del af startopstillingen.

4 Vigtige valg for træneren

Cheftræner Glen Riddersholm har nogle dage med alvorlige grublerier foran sig. Onsdag klokken 20 spiller SønderjyskE pokalfinale mod AaB – den kamp kan potentielt komme til at vare 120 minutter – og allerede lørdag spiller sønderjyderne igen i superligaen hjemme mod OB. En meget vigtig kamp for at slippe væk fra nedrykningsspøgelset. Mads Albæk må være trænerens største hovedbrud. Spilletiden er blevet doseret nøje i den seneste tid. Mod Silkeborg var midtbanechefen kørende i 80 minutter. SønderjyskE har ikke vundet uden Albæk på holdet, og han er uhyre vigtig at have med mod OB. Omvendt vil han selvfølgelig gerne spille pokalfinalen. Hvad gør Riddersholm?

5 Forlæng med målmanden

Målmandsposten er bare en vital position, og selv om Sebastian Mielitz ikke er superligaens bedste målmand i alle sine kampe, så har han bare så højt et niveau, at sportschef Hans Jørgen Haysen skal gøre sit ypperste for at få forlænget med tyskeren. Forsvaret virker trygt ved Mielitz, der sjældent falder igennem. Lørdag reddede han sit hold fra at komme bagud med en hurtig reaktion, hvor han fangede en afrettet bold helt nede ved den ene stolpe. Han bør også passe målet for klubben i den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce