Annonce
SønderjyskE

5 ting vi lærte af sejren over EfB

Mart Lieder fandt skarpheden i denne situation, men SønderjyskE er stadig for ineffektiv i kampene. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Albæk er en af holdets vigtigste spillere på et hold, hvor de bedste 11 er på plads. Men SønderjyskE er stadig for ineffektiv. Det var noget af det, vi lærte af 2-1 ude over EfB.
Annonce

Brødtekst

Annonce

Albæk er en klassespiller

Patrick Banggaard og Rilwan Hassan er dygtige, men Mads Albæk er SønderjyskE's vigtigste tilføjelse i sommerens transfervindue.

Han er det, Niki Zimling var, og lidt til. Zimling var 34 år, da han indstillede karrieren, og det kunne man efterhånden godt se. Han var lidt for ofte skadet, og farten var feset ud af stængerne.

Mads Albæk har mere dynamik i sit spil, og han den samme ro. Albæk ved, hvornår SønderjyskE skal skrue op for tempoet, og han ved, hvornår han skal drosle holdet ned.

Han er en af holdets nyeste spillere, men allerede en af de allervigtigste spillere.

Annonce

SønderjyskE er stadig for ineffektiv

Jeg skrev i sidste uge, at SønderjyskE ikke kunne regne med, at holdet ville blive ved med at få foræret mål og gigantiske chancer, som tilfældet var mod både Hobro og Brøndby. Det passede så ikke.

Da Rodolph Austin gav bolden og en friløber til Mart Lieder, var det en fejl i samme klasse, som da Marvin Schwäbe tabte bolden, da Johan Larsson hoppede over bolden, og da Mathias Haarup lavede selvmål.

2-1 var ikke et retvisende resultat af kampen mod EfB. SønderjyskE burde have scoret tre eller fire gange. Johan Absalonsen havde en styg afbrænder. Derudover byggede SønderjyskE ikke chancerne store nok. Der mangler koldblodighed og præcision i feltet.

Annonce

De bedste 11 er på plads

I sin tid i SønderjyskE har Glen Riddersholm eksperimenteret med flere forskellige formationer, og en del spillere er prøvet af på forskellige positioner.

Men lige nu er der et klart skelet, når SønderjyskE stiller op. Stefan Gartenmann ligner en ny fast mand på venstre back, og der er ikke tvivl om, hvem der spiller de andre positioner i forsvaret. Der er heller ikke tvivl om de tre forreste, Hassan, Lieder og Absalonsen.

På midten spiller Mads Albæk som udgangspunkt bag Christian "Greko" Jakobsen og Marco Rojas. Den mest brugte og oplagte ændring er, at Eggert Jonsson spiller i stedet for Rojas, og trekanten vendes om.

De bedste 11 er på plads. De 11, der startede inde mod EfB har siden sæsonstart markeret sig som de bedste med en ret solid margen ned til reserverne.

Annonce

Absalonsen har mistet fart

Måske er det alderen, der er ved at indhente Johan Absalonsen.

Der bliver længere imellem de kampe, hvor Absalonsen skiller sig ud som en af sit holds bedste.

Den rutinerede venstre kant har et godt bundniveau, og han falder ikke igennem i kampene. Anførerens rutine er brugbar, og han er sikker i pasningerne. Men han gør sjældent den forskel mand mod mand, der er så vigtig som kantspiller.

Han kom ganske vist frem til en kæmpe chance mod EfB, fordi han var det rigtige sted. Instinkterne fejler ikke noget.

Men han har ikke længere den fart, der er så vigtig i fodbold i dag. Den fart, som Glen Riddersholm roser Rilwan Hassan for.

Det ville ikke være overraskende, hvis SønderjyskE til vinter henter en ny kant, der kan bidrage i venstre side med den fart og det svirp, som SønderjyskE har i højre side hos Hassan og Bah.

Annonce

SønderjyskE kobler sig på subtoppen

Mads Albæk var inde på det efter uafgjort i Hobro, og Glen Riddersholm sagde det efter sejren i Esbjerg: Tre point rykker bare.

To gange tre point rykker dobbelt så meget.

For to runder siden - og efter syv superligakampe i træk uden sejr - lå SønderjyskE nummer ni og var fem point efter tredjepladsen.

Nu er SønderjyskE nummer syv og blot to point efter tredjepladsen.

SønderjyskE har koblet sig på superligaens subtop og er lige efter Randers, OB, AGF og Brøndby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce