Annonce
SønderjyskE

5 ting vi lærte af sejren over EfB

Mart Lieder fandt skarpheden i denne situation, men SønderjyskE er stadig for ineffektiv i kampene. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Albæk er en af holdets vigtigste spillere på et hold, hvor de bedste 11 er på plads. Men SønderjyskE er stadig for ineffektiv. Det var noget af det, vi lærte af 2-1 ude over EfB.

Brødtekst

Annonce

Albæk er en klassespiller

Patrick Banggaard og Rilwan Hassan er dygtige, men Mads Albæk er SønderjyskE's vigtigste tilføjelse i sommerens transfervindue.

Han er det, Niki Zimling var, og lidt til. Zimling var 34 år, da han indstillede karrieren, og det kunne man efterhånden godt se. Han var lidt for ofte skadet, og farten var feset ud af stængerne.

Mads Albæk har mere dynamik i sit spil, og han den samme ro. Albæk ved, hvornår SønderjyskE skal skrue op for tempoet, og han ved, hvornår han skal drosle holdet ned.

Han er en af holdets nyeste spillere, men allerede en af de allervigtigste spillere.

SønderjyskE er stadig for ineffektiv

Jeg skrev i sidste uge, at SønderjyskE ikke kunne regne med, at holdet ville blive ved med at få foræret mål og gigantiske chancer, som tilfældet var mod både Hobro og Brøndby. Det passede så ikke.

Da Rodolph Austin gav bolden og en friløber til Mart Lieder, var det en fejl i samme klasse, som da Marvin Schwäbe tabte bolden, da Johan Larsson hoppede over bolden, og da Mathias Haarup lavede selvmål.

2-1 var ikke et retvisende resultat af kampen mod EfB. SønderjyskE burde have scoret tre eller fire gange. Johan Absalonsen havde en styg afbrænder. Derudover byggede SønderjyskE ikke chancerne store nok. Der mangler koldblodighed og præcision i feltet.

De bedste 11 er på plads

I sin tid i SønderjyskE har Glen Riddersholm eksperimenteret med flere forskellige formationer, og en del spillere er prøvet af på forskellige positioner.

Men lige nu er der et klart skelet, når SønderjyskE stiller op. Stefan Gartenmann ligner en ny fast mand på venstre back, og der er ikke tvivl om, hvem der spiller de andre positioner i forsvaret. Der er heller ikke tvivl om de tre forreste, Hassan, Lieder og Absalonsen.

På midten spiller Mads Albæk som udgangspunkt bag Christian "Greko" Jakobsen og Marco Rojas. Den mest brugte og oplagte ændring er, at Eggert Jonsson spiller i stedet for Rojas, og trekanten vendes om.

De bedste 11 er på plads. De 11, der startede inde mod EfB har siden sæsonstart markeret sig som de bedste med en ret solid margen ned til reserverne.

Absalonsen har mistet fart

Måske er det alderen, der er ved at indhente Johan Absalonsen.

Der bliver længere imellem de kampe, hvor Absalonsen skiller sig ud som en af sit holds bedste.

Den rutinerede venstre kant har et godt bundniveau, og han falder ikke igennem i kampene. Anførerens rutine er brugbar, og han er sikker i pasningerne. Men han gør sjældent den forskel mand mod mand, der er så vigtig som kantspiller.

Han kom ganske vist frem til en kæmpe chance mod EfB, fordi han var det rigtige sted. Instinkterne fejler ikke noget.

Men han har ikke længere den fart, der er så vigtig i fodbold i dag. Den fart, som Glen Riddersholm roser Rilwan Hassan for.

Det ville ikke være overraskende, hvis SønderjyskE til vinter henter en ny kant, der kan bidrage i venstre side med den fart og det svirp, som SønderjyskE har i højre side hos Hassan og Bah.

SønderjyskE kobler sig på subtoppen

Mads Albæk var inde på det efter uafgjort i Hobro, og Glen Riddersholm sagde det efter sejren i Esbjerg: Tre point rykker bare.

To gange tre point rykker dobbelt så meget.

For to runder siden - og efter syv superligakampe i træk uden sejr - lå SønderjyskE nummer ni og var fem point efter tredjepladsen.

Nu er SønderjyskE nummer syv og blot to point efter tredjepladsen.

SønderjyskE har koblet sig på superligaens subtop og er lige efter Randers, OB, AGF og Brøndby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce