Annonce
Sønderjyske Fodbold

5 ting vi lærte, da SønderjyskE reddede sig mod OB

Alexander Bah (til højre) er i forrygende form og har været en vigtig brik i de seneste ugers succes. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Alexander Bah slutter sæsonen i topform, og flere andre unge spillere får tillid fra træneren. SønderjyskE ser ud til at trænge til en pause efter et stramt kampprogram. Det var nogle af de ting, vi lærte af 1-1 mod OB.

1 Endelig en scoring

Slutprodukt er et af fodboldens nyere ord. Det er også et af de grimmeste. Det dækker over det, som Alexander Bah har manglet i sit spil, nemlig mål og assists. Men på det seneste har han bidraget med netop de to ganske afgørende elementer. Han lagde op til Johan Absalonsens mål mod Lyngby, han lagde op til Christian "Greko" Jakobsens scoring på et hjørnespark mod Silkeborg, han lagde op til Anders K. Jacobsens anden scoring i pokalfinalen, og mod OB scorede han så et mål, der endte med at redde SønderjyskE i superligaen. Det var faktisk hans første superligamål i denne sæson. Bah har været blandt SønderjyskE's bedste spillere siden coronapausen, og i øjeblikket er han en trussel mod alle superligaforsvar. At han nu også scorer og lægger op til mål, lover godt for SønderjyskE. Både for udbyttet på banen og for prisen, når Bah skal sælges.

2 De unge får tillid

Særligt på midtbanen har SønderjyskE's unge spillere siden coronapausen fået masser af spilletid. Emil Frederiksen, Rasmus Vinderslev, Victor Mpindi, Julius Eskesen og Mads Hansen har alle spillet større eller mindre roller på holdet. Særligt Mpindi har været en vigtig brik. Lørdag havde han Vinderslev og Hansen foran sig. De unge er de bedste potentielle salgsobjekter på holdet, og oftest har de tilbagebetalt trænerens tillid med gode præstationer. Antallet af unge spillere i SønderjyskE's superligatrup er steget, efter at Glen Riddersholm kom til, og det samme er antallet af spilminutter til unge. SønderjyskE har spillet mange kampe med en meget lav gennemsnitsalder.

3 En oplagt uafgjort

Man kunne næsten have udarbejdet manuskriptet på forhånd. Det var helt oplagt, at kampen mellem SønderjyskE og OB skulle ende uafgjort. SønderjyskE skulle bare bruge et point for at redde sig en ny sæson i superligaen, og OB var ikke interesseret i at bruge flere kræfter end højst nødvendigt. Fynboerne var allerede inden kampen sikker på gruppens førsteplads. Da der stod 1-1, var det tydeligt, at begge hold havde det fint med at lade minutterne rinde ud - selvom det dog blev lidt nervøst omkring SønderjyskE-feltet. OB brugte ganske fornuftigt kampen på at få ryddet ud i et par karantæner. Ryan Johnson Laursen, Issam Jebali og Jens Jakob Thomasen fik advarsler, der betyder, at de afsoner karantæne på onsdag mod Silkeborg i en kamp uden betydning. Og så er de klar til Europa Playoff.

4 SønderjyskE er træt

Det er måske meget godt, at SønderjyskE ikke havde behov for at jagte en sejr mod OB - og at det ikke er nødvendigt at få noget som helst med fra kampen onsdag mod Lyngby. SønderjyskE-spillerne ser udmattede ud, og Johan Absalonsen erkendte også efter OB-kampen, at han er udkørt. Det er ikke så mærkeligt, for SønderjyskE har spillet ni kampe på 32 dage. Med en kraftanstrengelse uden lige har SønderjyskE indhentet og overhalet og er endda sprintet fra Lyngby på blot fem af de seks runder og har på vejen vundet en pokal. De mange kræfter er brugt optimalt, og nu kan SønderjyskE fortjent holde sommerferie tidligt - sent i forhold til en almindelig sæson, men tidligt i forhold til de øvrige superligaklubber.

5 Forsvaret fungerer

SønderjyskE har fundet en forsvarskonstellation, der fungerer. Eggert Jonsson er et glimrende supplement til Stefan Gartenmann og Pierre Kanstrup i et tremandsforsvar. I de seneste fire kampe har SønderjyskE blot lukket to mål ind - og det seneste skyldtes et drop af Sebastian Mielitz. Valget af Jonsson som tredjemand i forsvaret sætter i øvrigt en tyk streg under, at Patrick Banggaards sæson har været langt under det forventede niveau. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce