Annonce
Haderslev

50 år i Rotary

Tidligere urmager Olaf Henningsen blev hædret med Paul Harris Fellow og æresmedlemsskab af Haderslev Rotary Klub af præsident, Anne Marie Olsen. Privatfoto: Finn Schou

Tidligere urmager Olaf Henningsen oplever sjældent jubilæum i Haderslev Rotary Klub.

Det er 50 år siden, at den 82-årige urmager Olaf Henningsen, Haderslev, blev optaget som medlem af Haderslev Rotary Klub. Det sjældne jubilæum blev ved mødet i denne uge markeret på forskellig vis.

Klubben bød på champagne og kransekage, og præsident Anne Marie Olsen hædrede Olaf Henningsen ved dels at tildele jubilaren en Poul Harris Fellow dels udnævne ham til æresmedlem af Haderslev Rotary Klub.

I sin lykønskningstale nævnte Anne Marie Olsen bl.a., at Olaf Henningsen har været Haderslev Rotary Klubs præsident i 1983-84, og at han gennem årene har været et godt og aktivt medlem, som har fulgt Rotarys motto: Tjen andre.

Her nævnte hun bl.a. Olaf Henningsens ugentlige besøg på plejehjemmet på Ribe Landevej, hvor han glæder de ældre med sang, musik samt en lille bitter, som han selv fremstiller.

I Rotary regi kom det gennem mange år bl.a. til udtryk ved en tradition med at invitere klubbens udvekslingsstudenter med op på loftet over Haderslev Domkirke, når Olaf Henningsen udførte den ugentlige opgave med at trække lodderne til kirkens ur op. Fra Domkirkens spir var der en fantastisk udsigt ud over byen.

Haderslev Rotary Klub blev stiftet i 1939. Olaf Henningsen blev optaget som medlem i 1968 og er det medlem, der har størst anciennitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce