Annonce
Haderslev

50 år med vippedyr og legetårne

Denne sommer kan Ledon fejre 50 års jubilæum med tre generationer ved roret. Senest er Simone Donbæk gået med ind og står som ejer sammen med sin far, Tom. Farfar Leo er bestyrelsesformand. Virksomheden sælger i dag legepladsredskaber til over 40 lande i hele verden, blandt andet Singapore, Congo og Canada. PR foto
Familievirksomheden Ledon begyndte i et værksted i Arnum, hvor Leo Donbæk lavede de første vippedyr med en træhøvl. I dag 50 år efter er Ledon vokset og har tre aktive generationer i virksomheden.
Annonce

Arnum: Et rødt vippedyr formet som en hest var det første, der red ud i verden fra værkstedet hos legepladsvirksomheden Ledon i Arnum. Leo Donbæk brugte sine hænder og sin træhøvl til at forme dyret, som han bagefter malede med rød maling. Denne sommer er det 50 år siden, Ledon blev skabt, fordi Leo havde opdaget, at legepladserne i mange børnehaver og institutioner var slidte og trængte til nyt liv. Leos søn, Tom, gik ind i virksomheden og flyttede ind i lejligheden over produktionen i Arnum sammen med sin familie. På det tidspunkt var Toms datter, Simone, to år og hun elskede at følge med i livet på fabrikken. - Det var stort at se, når de store lastbiler kom og hentede varer om fredagen. Og jeg kunne forstå på min far, at havde de hænger på, var der tale om en ekstra stor ordre. Det var noget særligt, fortæller 26-årige Simone Donbæk i en pressemeddelelse.

Hun var ikke ret gammel, før hun fik lov at samle de plastik-æg, som bliver brugt til legenet. Og hurtigt blev hun fanget af ånden og værdierne i virksomheden. - Min farfar, der i dag er bestyrelsesformand i Ledon, siger altid, at vi skal gøre det rigtigt, og vi skal gøre det ordentligt for børnenes skyld. Det er dem og deres leg, vi er sat i verden for. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke skal tjene penge, men bundlinjen er ikke vores vigtigste fokus, siger Simone. Leo Donbæk er i dag bestyrelsesformand i Ledon, mens Tom er administrerende direktør. Simone gik ind i firmaet i 2012 og har titel af salgs- og marketingchef. Hun har taget en handelsuddannelse, men har hele tiden vidst, at hun ene og alene sigtede efter at videreføre Ledon. Hendes brødre har ikke vist samme interesse, og de har da også valgt at gøre karriere i andre brancher.

Annonce

Gnister

Når de tre generationer mødes til familiefrokoster, bliver der ikke overraskende snakket Ledon ved spisebordet. Simone kan mærke, at både hun, far og farfar brænder lige meget for virksomheden, og det er en styrke. Men selvfølgelig kan det også slå gnister mellem dem. - Vi står forskellige steder i livet og har forskellige syn på måden at gøre tingene på. På den måde komplementerer vi hinanden godt, siger Simone, der håber, at hendes fremtidige børn kunne få lyst til at blive fjerde generation på familiestamtræet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce