Annonce
Varde

50.000 kroner til DM badmintonstævne i Varde

Varde: Varde Badmintonklub holder i weekenden 20. - 22. april sit første DM i badminton for ungdom U9 til U17/19 spillere.

- Sidste år underskrev vi kontrakten og afvikler DM i 2018, 19 og 20 med mulighed for at forlænge til 2021 og 22, fortæller Kim Lauridsen, der er formand for Varde Badmintonklub.

De fleste haller i Varde Kommune vil i denne weekend blive taget i brug for at kunne afvikle dette store arrangement, der har imellem 1000 - 1200 deltagere fra hele landet. Varde Kommune giver et tilskud til afvikling af arrangementet på 50.000 kroner og har også forhåndsgodkendt et lignende beløb til arrangementerne i 2019 og 2020.

Pengene finansieres via puljen til større Kultur- og Idrætsarrangementer, der i 2018 er på 206.250 kroner. Der er på forhånd reserveret 100.000 kroner af puljen til Xterra og Nissefestivalen 2018, og når der bevilges 50.000 kroner til badmintonklubben, vil restpuljen for 2018 udgøre 56.250 kroner.

- De 50.000 kroner vil formodentlig dække udgifter til halleje og formodentlig give os et lille overskud, siger Kim Lauridsen, der glæder sig til den kommende begivenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce