Annonce
forside

50.000 var til koncert i Mølleparken

Elton John gav koncert i en udsolgt Mølleparken i juni. Arkivfoto: Timo Battefeld

Kultur i Syd har haft en utrolig god sommer på friluftsscenen Mølleparken. 50.000 har været forbi i løbet af sommeren.

Sønderborg: Pop, rock og folkemusik har fyldt friluftsscenen Mølleparken denne sommer. De otte koncertaftner har trukket 50.000 publikummer ind foran scenen til koncerterne, hvor mange var udsolgt. Der kan være 5500 publikummer i Mølleparken. Eventchef Jes Johannsen fra Kultur i Syd er meget tilfreds med denne sæson.

- Den sidste weekend med Queen Machine, Turn On Tina, TV-2 og The Minds of 99 har været en dejlig måde at slutte på. Vi har i alt haft cirka 50.000 inde. Det er virkelig fedt, som en større festival over flere dage. Det er flot, siger Jes Johansen.

Kultur i Syd har succes med at sælge partoutkort, som giver adgang til de fleste koncerter i Mølleparken.

- Man får voldsomt meget musik for små penge. Tidligere, da vi solgte billetter til enkeltdage, solgte vi ikke nær så mange billetter. Her får man otte dage til 100 kroner pr. dag. Det er meget billigt. Dertil kommer den kvalitet i musikken og stedet Mølleparken. Det er et sted, hvor publikum og bands synes, det er fantastisk. Det betyder meget, siger Jes Johansen.

Annonce
50.000 mennesker har været i Mølleparken denne sommer. Arkivfoto: Anders Kibbel

Datoer på plads

Jes Johansen er allerede langt med planerne for næste sæson. Han mangler kun programmet til en enkelt dag. Der bliver koncerter fredag den 1. juni og lørdag den 2. juni, fredag den 15. juni og lørdag den 16. juni, fredag den 17. august og lørdag den 18. august samt fredag den 31. august og lørdag den 1. september. Navnene bliver offentliggjort den 1. november, og billetsalget går i gang midt i november.

- Vi synes selv, at næste års program har fået et lille nøk op ad. Det er lidt bedre, siger Jes Johansen.

I år har man blandt andet kunnet høre, Sting, Burhan G, Runrig og Johnny Madsen på scenen i Mølleparken.

Magtens Korridorer gave koncert i juni. Fotograf: André Thorup
Runrig spillede koncert i august. Arkivfoto: Anders Kibbel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce