Annonce
Sydjylland

50 anmeldelser om væltede træer: - Man skal passe på

Arkivfoto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
Søndag eftermiddag har Syd- og Sønderjyllands Politi fortalt, at de har modtaget op til 50 anmeldelser om væltede træer i deres kreds. Vagtchef har opfordret til, at man kører forsigtigt.
Annonce

Trafik: Søndag har vindstød med stormstyrke plaget Syd- og Sønderjylland. Lørdag aften forventede DMI vindstyrker på op til 25-28 m/s i kommunerne Esbjerg, Tønder og Varde. Dog fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi, at de har kunnet mærke til de hårde vinde i hele landsdelen.

- Vi har fået 45-50 anmeldelser omkring væltede træer siden søndag morgen, fortæller Ivan Gohr Jensen, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Blandt andet har et væltet træ spæret begge vejspor på Sædding Ringvej i Esbjerg. Lignende tilfælde var at se i Kolding, Aabenraa og Gråsten. I Tønder var et træ væltet ind over en jernbane, så Banedanmark var nød til at stoppe toge i nærheden. Visse færgeafgange mellem Als og Fyn er også blevet aflyst.

Ivan Gohr Jensen er ikke overrasket over tallet, men er sikker på, at det skyldes det langvarige våde vejr.

- Så træernes rodfæste har måske ikke været så stærke, som de plejer at være. Det er den eneste forklaring, jeg kan give, fordi vinden i sig selv plejer ikke at give anledning til så mange væltede træer, siger Ivan Gohr Jensen.

Selvom vinden begynder at aftage, skal man stadig være opmærksom på vejene.

- Det har heldigvis ikke givet anledning til uheld, men vi har heller ikke fundet alle træer. Så man skal passe på, især når det begynder at blive mørkt og omkring skovstrækninger, siger Ivan Gohr Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce