Annonce
Varde

500 gymnaster fra hele landet ved stort springstævne i Varde Fritidscenter

Outrup Power Tumbling skal den 16. november sammen med Gymdanmark stå for et stort stævne for tumblere fra hele landet. Der er allerede godt 400 tilmeldt stævnet, der afvikles i Varde Fritidscenter, hvortil man er velkommen som tilskuere. Deltagerne tæller nogle af landets bedste power-tumblere. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Varde: Lørdag den 16. november er Outrup Power Tumbling vært for en af årets største power tumbling-konkurrencer.

Konkurrencen er så stor, at den foregår i Varde Fritidscenter, hvor powertumblerne fra Outrup sammen med Gymdanmark skal være vært for Power Series 2, hvortil der allerede er tilmeldt 414 gymnaster som på hvert deres niveau vil give den fuld gas ned af både luftbaner og fiberbaner i fritidscentret.

- Vi snakker her om gymnaster fra de mindste begynderrækker, og helt op til de allerbedste tumblere i Danmark – hvoraf flere skal have testet formen af, inden afgang til VM og Ungdoms-VM i Tokyo i slutningen af november/starten af december 2019, fortæller Heidi Nørby Simonsen i en pressemeddelelse.

Tre af Outrups egne tumblere skal afsted til ungdoms-VM i Tokyo. Det er Sara Ørskov, som er udtaget til VM, Frederik Bækhøj Skaaning, som skal springe i 13-14 års rækken og Victoria Kathrine Thomsen, der skal springe i rækken 15-16 år - begge ved ungdoms VM. De kan alle tre ses til Power Series 2 sammen med nogle af landets bedste tumblere ved stævnet i Varde Fritidscenter.

Tumbling

Gymnastikkens formel 1:

Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet.

Tumbling er springgymnastik, men alene på bane.

Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring.

Gennem træning af teknik, styrke og smidighed kan alle lære at sammensætte de roterende momenter til en springserie udført i konstant fart.

Power Tumbling foregår på såkaldte luft- eller fiberbaner, hvor deltagerne viser spring-serier i halsbrækkende fart. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Stævnet bliver for en del tumblere opvarmning til VM og ungdoms VM i Tokoy med afgang i slutningen af november. Outrup Power Tumbling skal selv have tre med til Tokyo. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce