Annonce
Varde

500 gymnaster fra hele landet ved stort springstævne i Varde Fritidscenter

Outrup Power Tumbling skal den 16. november sammen med Gymdanmark stå for et stort stævne for tumblere fra hele landet. Der er allerede godt 400 tilmeldt stævnet, der afvikles i Varde Fritidscenter, hvortil man er velkommen som tilskuere. Deltagerne tæller nogle af landets bedste power-tumblere. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Varde: Lørdag den 16. november er Outrup Power Tumbling vært for en af årets største power tumbling-konkurrencer.

Konkurrencen er så stor, at den foregår i Varde Fritidscenter, hvor powertumblerne fra Outrup sammen med Gymdanmark skal være vært for Power Series 2, hvortil der allerede er tilmeldt 414 gymnaster som på hvert deres niveau vil give den fuld gas ned af både luftbaner og fiberbaner i fritidscentret.

- Vi snakker her om gymnaster fra de mindste begynderrækker, og helt op til de allerbedste tumblere i Danmark – hvoraf flere skal have testet formen af, inden afgang til VM og Ungdoms-VM i Tokyo i slutningen af november/starten af december 2019, fortæller Heidi Nørby Simonsen i en pressemeddelelse.

Tre af Outrups egne tumblere skal afsted til ungdoms-VM i Tokyo. Det er Sara Ørskov, som er udtaget til VM, Frederik Bækhøj Skaaning, som skal springe i 13-14 års rækken og Victoria Kathrine Thomsen, der skal springe i rækken 15-16 år - begge ved ungdoms VM. De kan alle tre ses til Power Series 2 sammen med nogle af landets bedste tumblere ved stævnet i Varde Fritidscenter.

Annonce

Tumbling

Gymnastikkens formel 1:

Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet.

Tumbling er springgymnastik, men alene på bane.

Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring.

Gennem træning af teknik, styrke og smidighed kan alle lære at sammensætte de roterende momenter til en springserie udført i konstant fart.

Power Tumbling foregår på såkaldte luft- eller fiberbaner, hvor deltagerne viser spring-serier i halsbrækkende fart. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Stævnet bliver for en del tumblere opvarmning til VM og ungdoms VM i Tokoy med afgang i slutningen af november. Outrup Power Tumbling skal selv have tre med til Tokyo. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce