x
Annonce
Udland

500 indsatte i kinesiske fængsler smittet med nyt virus

China Newsphoto/Ritzau Scanpix

Kina har nyt fokus på virus i fængsler og på hospitaler, hvor mange mennesker er stuvet tæt sammen.

Coronavirus er blevet udbredt til over 500 indsatte i kinesiske fængsler, hvor der er særlig stor smitterisiko.

Annonce

Det oplyser embedsmænd i Beijing fredag.

Den hårdt ramte centrale provins Hubei, hvor virusset er mest udbredt, meldte fredag om 271 tilfælde i dets fængsler. Heraf var 220 ikke tidligere kendt af myndighederne i provinsen.

En lokal kommunistisk avis i Hubei melder om 230 tilfælde alene i et kvindefængsel i byen Wuh, hvor lederen er afsat, fordi der ikke blev gjort nok for at forebygge udbruddet.

Der blev meldt om yderligere 41 tilfælde i et fængsel i Shayang-området.

Syv vagter og 200 indsatte er også testet positive for virusset i Rencheng fængsel i Shandong provinsen.

Det oplyser provinsens sundhedskommission.

Xie Wenjun, som var leder af justitsministeriet i Shandong, er blevet afskediget sammen med syv andre embedsmænd fra fængselsvæsnet og justitsministeriet, fordi de ikke havde været bedre til at forebygge krisen.

Udbruddet af nye virustilfælde på kinesiske hospitaler vækker også bekymring.

Det nye fokus på fængsler og hospitaler og andre steder, hvor mange mennesker er stuvet tæt sammen, kommer efter, at de kinesiske myndigheder har placeret mange millioner mennesker i karantæne i Hubei og indført en lang række restriktioner andre steder langt fra epicentret.

Mange lande afviser at tage imod rejsende fra Kina, og luftfartsselskaberne har indstillet flyvninger til og fra landet.

Virusset har kostet over 2200 mennesker livet. verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarer om, at verdens lande vil få store problemer, hvis de ikke "slår hårdt til nu" for at få stoppet spredningen af coronavirusset.

I Kina er over 75.000 smittet, mens over 1100 er smittet i andre lande. 11 mennesker er døde uden for Kina.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Big World i Varde afleverer maden i bagagerummet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Annonce