Annonce
Varde

500 partoutbilletter solgt: Udsigt til publikumsrekord ved Mariefestival

Liv og glade musikdage fra seneste Mariefestival, i 2017. Sidste år var der undtagelsesvist ingen festival. Arkivfoto
Med afsæt i Musik Galleriet, Mariehaven og det store netværk omkring Helge Engelbrecht og bandet Neighbours & Friends er Mariefestival nu for sjette gang og efter et enkelt års pause tilbage for fuld skrue. Billetsalget går bedre end tidligere år.

Ansager: Med over 500 partoutbilletter solgt, er der mere run på billetterne til årets Mariefestival, end tidligere.

Arrangørerne forventer 2000-3000 mennesker til de fire dages musik, der nu finder sted for 6. gang.

Det sker i dagene 29. august til 1. september. I løbet af disse fire dage forvandles Ansager til én stor festivalplads med over 200 koncerter med 500 musikere fordelt på 20 scener rundt om i byen. Ligeledes vil der under festivaldagene være en musikbus - en åben ladvogn - der kører rundt i gaderne med musikere, der spiller koncert nærmest døgnet rundt.

Nogle af de mange musikalske navne, der udgør dette års festivalprogram er blandt mange andre Kejser Larsen Band, The Grandfætters, Mads Jørgensens Jazzkapel, A Shepherd's Tale, Esben Kronborg, Mads Toghøj og selvfølgelig Neighbours & Friends. Festivalprogrammet byder også på en snak med den anmelderroste sanger og sangskriver Kristina Holgersen, der er født og opvokset i Ansager men i dag bosiddende i København.

Annonce

Optog gennem byen

Festivalen skydes i gang fredag 30. august kl. 15, når musikere, sangere og bysbørn samles i et optog fra Mariehaven til Ansager Torv, hvor festivalen officielt åbner med borgmestertale, sange og gode ord kl. 16.

Mariefestivalen samler sædvanligvis 2000-3000 publikummer. Salget af partoutbilletter er i år det bedste nogensinde, og festivalcampen er helt udsolgt, så flere og flere festivalgæster lejer sommerhuse og ferielejligheder i lokalområdet.

Det er Ansager Byudvikling, Ansager Borgerforening, Ansager Idrætsforening og Musik Galleriet/Mariehaven, der tegner festivalforeningen, som alle med interesse for festivalen i øvrigt kan tegne medlemskab til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce