Annonce
Sønderborg

500 plejehjemsbeboere vaccineret: Stik nummer to vækker lysten til at komme ud

Lige som første gang var det lægerne fra Nordals Lægehus, der stod for vaccinationerne. Foto: Kim Toft Jørgensen, Sønderborg Kommune
62 beboere på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter er nu færdigvaccineret. Det giver os større frihed, forklarer en af dem, der tog imod stikket.

Nordborg: Mandag formiddag fik Kaj Erik Rasmussen sit andet covid-19 vaccinationsstik sammen med 61 andre plejehjemsbeboere på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter. Lige som første gang var han ikke det fjerneste bekymret for at lægge arm til prikket:

- Jeg fik ingen bivirkninger efter første stik, og det regner jeg heller ikke med at få denne gang. Jeg kunne slet ikke mærke stikket, fortalte han 15 minutter senere.


Jeg har ikke været bekymret for at dø, hvis jeg blev smittet med corona, men jeg har da overvejet, at jeg kunne blive syg. Derfor er det også vigtigt at lade sig vaccinere.

Kaj Erik Rasmussen, nu færdigvaccineret


Han har ikke et sekund været i tvivl om, hvorvidt han ville vaccineres:

- Jeg har børn og børnebørn, som jeg gerne vil se. Jeg har ikke været bekymret for at dø, hvis jeg blev smittet med corona, men jeg har da overvejet, at jeg kunne blive syg. Derfor er det også vigtigt at lade sig vaccinere. Vi er nødt til at passe på os selv for ikke at smitte andre, forklarer han.

På plejehjemmet i Nordborg takkede en enkelt nej beboere til genvaccination. Det samme skete første gang, beboerne som nogle af de første i Region Syddanmark fik tilbuddet.

Annonce

Aflyst indtil videre

Tove Jensen, som flyttede ind på plejehjemmet for tre år siden, takkede ja til vaccinen, fordi hun ønsker at holde sig sund og rask. Ikke fordi hun har været bange for at dø af corona, men alligevel:

- Vi vil jo gerne være her så længe som muligt, forklarede hun.

Kaj Erik Rasmussen triller ofte en tur med Tove Jensen, der sidder i kørestol. Han glæder sig nu til, at de kan komme udenfor uden at skulle bekymre sig om smitterisiko.

Ifølge plejehjemmets infotavle er aktiviteter ”aflyst indtil videre på grundet covid-19”. Og det vil tavlen blive ved at fortælle et ukendt antal uger endnu:

- De frivillige, som hjælper os med aktiviteterne, er jo ikke vaccineret endnu. Så vi venter på en udmelding fra sundhedsmyndighederne om, hvornår vi må lempe på restriktionerne, forklarer plejehjemmets leder Lisbeth Andreasen.

Plejecenterchef i Sønderborg Kommune, Joan Slaikjer, tør ikke komme med et bud på, hvornår det vil ske. Til gengæld kan hun oplyse, at Region Syddanmark tilstræber, at alle ansatte på plejehjemmene får deres andet vaccinationsstik senest 42 dage efter første stik.

I alt omkring 500 plejehjemsbeboere på alle 10 plejecentre i Sønderborg Kommune er blevet genvaccineret mandag. Modsat første gang var der bare ikke doser nok til personalet.

JydskeVestkysten talte med de tre beboere i plejehjemmets indgangsparti, da avisen ikke måtte komme indenfor på grund af de skærpede besøgsrestriktioner.

Tove Jensen: Jeg fik ingen bivirkninger første gang, og sker det denne gang, må jeg se at få lidt ekstra søvn. Foto: Birthe Juul Mathiasen
95-årige Helene Jepsen, beboer: Jeg er nok en af de ældste, der er blevet vaccineret. Det er dejligt, at det har kunnet lade sig gøre. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Kaj Erik Rasmussen, beboer: Jeg mærkede intet til bivirkninger efter første stik. Appetitten var også den samme. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Hele formiddagen ankom beboerne til vaccinekøen på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter. Foto: Birthe Juul Mathiasen
62 beboere på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter skulle vaccineres. Over hele kommunen drejede det sig om godt 500 plejehjemsbeboere. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce