x
Annonce
Kolding

500 spurgt om ideer til midtbyen: Nu indbyder kommunen til workshop

I sommerferien er der gennemført knap 500 interviews på gaden med borgere og besøgende. Her lyder budene at koncentrere butikslivet, skabe cafemiljøer og aktiviteter for børn, fx trampoliner. Foto: Emil Lyngbo/Kolding Kulturnat

Kolding: Den kommunale task force, som arbejder på at lave et handlingskatalog til byrådet med forslag til, hvad der skal til for at puste mere liv i midtbyen og detailhandlen, er nu klar med sine første delkonklusioner.

I sommerferien er der gennemført knap 500 interviews på gaden med borgere og besøgende. Her lyder budene, at koncentrere butikslivet, skabe cafémiljøer og aktiviteter for børn, fx trampoliner. Der er også input til velkendte emner som at skabe liv i Borchs Gård og på Akseltorv, samt sikre bedre parkeringsmuligheder, lyder det i en pressemeddelelse fra arbejdsgruppen.

Næste skridt for task force er en workshop tirsdag 17. september kl. 18.30 på Godset, som er åben for alle. Her har Kolding Kommune allieret sig med eksperter i byudvikling Torsten Bo Jørgensen fra Bystrategi og Louise Grassov fra Schulze+Grassov. Aftenen byder blandt andet på inspirationsoplæg fra de to.

Tilmelding kan ske via dette link www.kolding.dk/bylivworkshop senest 15. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce