Annonce
112

51-årig blev mistænksom: Blev forsøgt fuppet via telefonen

En 51-årig mand fra Hejnsvig blev mistænksom, da han onsdag blev forsøgt fuppet af en ukendt mand. Foto: Palle Herløv
En ukendt mand ringede onsdag til en 51-årig mand fra Hejnsvig og udgav sig for at være politiet. Han havde dog ikke held med at få udleveret personfølsomme oplysninger.

Hejnsvig: Sydøstjyllands Politi har i den seneste tid modtaget en del anmeldelser fra folk, der er blevet forsøgt snydt af diverse svindlere. Svindlerne ringer folk op og udgiver sig for at være fra statslige myndigheder og foregiver, at de skal hjælpe folk med at afhjælpe et problem. Men så snart de intetanende borgere i den anden ende af telefonen har udleveret personfølsomme oplysninger, er skaden sket.

Onsdag eftermiddag var det en 51-årig mand fra Hejnsvig, som modtog sådan en type opkald. I den modsatte ende af telefonen forklarede en mand, at han hed Mikkel Johansen og var fra Sydøstjyllands Politi.

- Han oplyste, at han kunne se, at vedkommende var ved at blive hacket og spurgte derfor ind til en masse ting. Da han ville til at have oplysninger om NemID, begyndte anmelderen at spørge ind til, om han virkelig var rigtig politimand, hvorefter der bliver lagt på, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Anmeld sagerne

Politiet understreger, at personen i den anden ende af telefonen er en fupmager, og at ordensmagten i øvrigt aldrig ville så meget som overveje at bruge en sådan fremgangsmåde.

- Vi har ikke nogen, der hedder Mikkel Johansen hos Sydøstjyllands Politi, og vi ringer aldrig op og beder om at få udleveret bankoplysninger over telefonen, og slet ikke NemID, siger Mikkel Ross.

Politiet opfordrer derfor alle, der modtager denne type opkald, til at afbryde forbindelsen og anmelde forholdet til politiet.

Kvinde blev snydt

Den 51-årige mand fra Hejnsvig nåede at lugte lunten og undlod derfor at aflevere personfølsomme oplysninger, men med jævne mellemrum sker det alligevel, at folk ryger i fælden.

I sidste uge blev en 78-årig kvinde fra Grindsted ringet op af en person, som udgav sig for at være fra Nets. Også denne person bad om NemID-oplysninger, og da de blev udleveret, blev de brugt til at lænse kvindens bankkonto.

En god huskeregel er derfor aldrig at udlevere den slags oplysninger via telefonen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce