Annonce
112

51-årig mand trak et knojern ved privat fest

Arkivfoto: Michael Bager
En 51-årig mand fra Agerskov blev natten til fredag anholdt i Vojens, efter han overfaldt en bekendt med et knojern.

VOJENS/AGERSKOV: En 51-årig mand fra Agerskov blev natten til fredag anholdt efter at temperamenterne fik frit løb ved en privat fest i Vojens.

Her var den 51-årige mand til fest hos nogle bekendte, men da det hele stak af, endte den 51-årige med at bruge et knojern til at overfalde en 43-årig bekendt fra Vojens med. Udover en sigtelse for kvalificeret vold venter der imidlertid endnu en sigtelse på den 51-årige, som også blev fundet i besiddelse af endnu et slagvåben, da politiet nåede frem. På sig havde han også en totenschlæger, oplyser politikommissær Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politis Områdecenter Nordøst.

- Jeg kan bekræfte, at han er blevet sigtet for kvalificeret vold og for at have overtrådt våbenloven, da han var i besiddelse af et knojern og en totenschlæger. Vi har afhørt ham i nat, og han er løsladt igen, forklarer Henning Marcussen.

Voldsepisoden efterforskes fortsat, og Henning Marcussen tilføjer, at man endnu afventer de sidste vidneudsagn. Af samme grund forklarer han til JydskeVestkysten, at man holder lidt igen med de nærmere detaljer i voldssagen.

Episoden blev politianmeldt klokken 02.13 natten til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce