x
Annonce
Sydjylland

51 syddanskere er nu indlagt med coronavirus - 14 på intensiv

14 personer i Region Syddanmark er nu på intensiv med coronavirus. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters
Fire personer yderligere i Region Syddanmark er blevet indlagt med coronavirus. Tallet er nu oppe på 51. 14 af dem er i kritisk tilstand og er på intensiv.

Sag: 51 er indlagt, heraf 14 på intensiv.

Det var torsdag eftermiddag status på corona-situationen i Region Syddanmark. Efter flere dage med store stigninger i antallet af indlagte og patienter på intensiv var stigningen fra onsdag til torsdag mere afdæmpet.

Fire yderligere blev indlagt, mens endnu en person er i så kritisk tilstand, at vedkommende nu er på intensiv. Fra tirsdag til onsdag steg antallet af intensivpatienter fra 7 til 13.

Også på landsplan var stigningen fra onsdag til torsdag mindre end i de foregående dage.

386 er nu indlagt, heraf er 94 på intensiv. Onsdag var 350 indlagt, mens 87 var på intensiv.

Region Hovedstaden er klart værst ramt. 42 af de 94 på intensiv har således hjemme i hovedstaden, mens 193 af de 386 indlagte er fra Region Hovedstaden.

Region Nordjylland har færrest indlagte. Her er 27 på sygehuset, hvoraf otte er på intensiv.

I Danmark er nu 1.851 personer smittet, mens der er konstateret 41 dødsfald. Onsdag var tallet 34.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Der er nu 416.916 smittede i hele verden og omkring 20.000 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce