Annonce
Kolding

534 underskrifter på internettet: Stor bekymring for støjmur ved Marina City

Af rammelokalplanen for Marina City, der skal anlægges her ved Marina Syd, er der markeret en støjvæg foran den nye bydel langs med Skamlingvejen. Det har 534 protesteret imod på internettet - men der er ingen grund til bekymring, forsikrer Kolding Kommunes projektchef. Foto: Søren Gylling
Indsamling på internettet har samlet 534 tilkendegivelser imod en lang og høj støjvæg langs Skamlingvejen foran den kommende bydel Marina City. Projektleder forsikrer, at der er tale om en planlægningsmæssig nødvendig teknikalitet, og at bekymringen er overflødig.
Annonce

Kolding: Der hersker stor bekymring for, om der vil blive bygget en fire meter høj og 450 meter lang støjvæg langs Skamlingvejen for at afskærme den kommende havnebydel Marina City mod trafikstøj.

Det fremgår af en underskriftindsamling på internettet, hvor 534 borgere fra Kolding har tilkendegivet, at de ikke kan acceptere støjvæggen, som den er skitseret i den rammelokalplan for Marina City, som et stort flertal af Kolding Byråd ventes at vedtage på sit næste møde den 26. januar. Det fremgår ikke af indsamlingen på Skrivunder.net, hvor i Kolding alle 534 præcist bor, men den er startet af Mette Høi Davidsen fra Tved - og blandt de mange underskrivere er eksempelvis Konservatives borgmesterkandidat ved næste valg Knud Erik Langhoff.

Kolding Kommunes projektleder på Marina City, arkitekt Torben Gade, anerkender, at der er "en pointe i", at det ikke vil være kønt, hvis der opføres en støjvæg som skitseret i rammelokalplanen. Men det gør der heller ikke, forsikrer han.

Annonce

Nye planer skal til

- Sagen er, at vi i vores planlægning skal dokumentere, at støjværdierne for udearealerne ved de kommende boliger i Marina City kan overholdes, og det vil man kunne ved at etablere sådan en støjmur, som er skitseret i rammelokalplanen. Men det skal betragtes som en  planlægningsmæssig teknikalitet, for hverken vi som kommune eller borgerne er interesserede i at få sådan en støjskærm, siger Torben Gade.


Så summa summarum, så er det noget planmæssigt teknisk, at støjmuren er skitseret, som den er, i rammelokalplanen.

Torben Gade, projektleder


Projektlederen forklarer, at Kolding Kommune derfor i salgsvilkårene for byggefelterne i Marina City vil kræve, at bygherrerne selv skal sikre støjafskærming af udearealerne i hvert af deres projekter, og det kan de gøre på mange måder - også ved at anvende selve bygningerne som støjafskærmning.

- Og man skal huske, at vi skal lave lokalplaner for hvert enkelt byggeri, før det kan realiseres, og her vil vi også stille krav til støjafskærming - og alle disse lokalplaner skal jo også ud i offentlig høring på helt normal vis, inden byrådet kan vedtage dem. Man kan ikke bygge noget kun på grundlag af en rammelokalplan. Så summa summarum, så er det noget planmæssigt teknisk, at støjmuren er skitseret, som den er, i rammelokalplanen.

Så kan du love, at der aldrig nogensinde kommer en støjmur ved Marina City?

- Det kan jeg selvfølgelig ikke love, at der aldrig nogensinde gør,  men jeg kan ikke forestille mig det, for hverken kommunen eller borgerne ønsker det. Vi ønsker pæne og ordentlige løsninger, og det stiller vi krav til bygherrerne om i salgsvilkårene og i de kommende lokalplaner, gentager Torben Gade.

Marina City

  • Marina City er navnet på en ny havnebydel, som er under udvikling ved Marina Syd ved Skamlingvejen.
  • Planen er, at der her skal bygges op til 325-350 boliger og anlægges 1000 bådepladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd.
  • Rammelokalplanen for Marina City var i offentlig høring i otte uger frem til 29. juni.
  • Nu er det overordnede plangrundlag rettet til, og Kolding Byråd skal tage endeligt stilling til det på sit møde 26. januar.
  • Kolding Kommune forventer at få anlægstilladelse fra Kystdirektoratet og klapningstilladelse fra Miljøstyrelsen i foråret.
  • Ifølge tidsplanen skal den nye lystbådehavn inklusiv husbådepladser, og de første byggerier tages i brug i 2023.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce