Annonce
Aabenraa

54 dystede om kongetitel på traktor

Kongetitlen gik til Erik Benkjer fra Løgumkloster. Kronprins blev Kim Hamann fra Løjt, og prins blev Sanne Schmidt fra Øster Løgum. PR foto

Aabenraa: Erik Benkjer fra Løgumkloster vandt med 48 point den tredje udgave af traktorringridning i Aabenraa. Der deltog 54 kørere på 40 traktorer. På de næste pladser kom Kim Hamann fra Løjt og Sanne Schmidt fra Øster Løgum. De opnåede også 48 point.

Deltagerne kommer fra hele Sønderjylland, og traktorerne var fint pudset og pyntet til det store optog forud for konkurrencen. Vanen tro dystede de sønderjyske borgmestre om mesterskabet i traktorringridning, og det blev i år Henrik Frandsen fra Tønder, der løb med titlen.

Det koster 100 kroner at deltage, og beløbet går ubeskåret til "Et hjerte for alle", der deler julehjælp ud i december. Kongetitlen gik til Erik Benkjer fra Løgumkloster, kronprins blev Kim Hamann fra Løjt og prins blev Sanne Schmidt fra Øster Løgum. Der blev kørt 24 omgange efter otte store ringe, som gav tre point, otte mindre som gav to point og otte små ringe, som gav et point.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce