Annonce
forside

549.000 kroner for at snyde med køre-hviletid: Tre lastbiler snød med udstyret

549.000 kroner måtte to vognmænd betale for at snyde med takografen. Foto: Nils Svalebøg/Scanpix

To vognmænd, en græker og en rumæner, havde snydt med takografen, der registrerer køre-hviletid. Rumæneren havde snydt med to lastbiler. Samlet skal de nu betale 549.000 kroner.

Annonce

Snyd: I løbet af de seneste dage har tre udenlandske vognmænd forsøgt at snyde med lastbilens takograf, der registrerer, om chaufføren hviler eller kører. Samlet har de måttet betale 549.000 kroner for at snyde med takografen.

Tirsdag aften gjaldt det en græsk vognmand, der havde manipuleret med takografen. Vognmanden, som selv var chauffør, betalte sikkerhedsstillelsen på 100.000 kr. på stedet. Han skal nu i retten i Sønderborg, hvor der ud over bøden vil blive nedlagt påstand om førerretsfrakendelse.

En rumænsk vognmand fik stoppet to lastbiler på to dage. Onsdag blev en lastbil fra den rumænske vognmand kontrolleret i Vojens. Det koster vognmanden 349.000 kroner.

Torsdag aften gik det ud over en anden lastbil fra samme rumænske vognmand, denne gang under en kontrol i Padborg. Den rumænske vognmand skal derfor betale yderligere 100.000 kroner.

De 2 rumænske lastbiler er fortsat tilbageholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg For abonnenter

"Skammelige angreb": Tømrermester er overrasket over hård tone - men glæder sig over grønt lys til omstridt Fanø-byggeriprojekt

Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce