Annonce
Regionalt

559 personer har fået job på vaccinecentre - sådan er de udvalgt

559 personer er indtil videre ansat i Region Syddanmark til at vaccinere mod coronavirus. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
I jagten på personale til vaccinationscentre i Region Syddanmark har man indtil videre ansat 559 personer. Personalegruppen spænder fra ufaglærte til overlæger.

Syddanmark: Hver uge rekrutteres der mere personale til vaccinationscentrene i Syddanmark. Lige nu er der 559 personer ansat i vidt forskellige stillinger.

Alle er som små tandhjul, der får det syddanske vaccinationsmaskineri til at køre rundt. Det gør de ved at løse en vifte af opgaver, fra borgeren ankommer, til vedkommende sidder i observationslokalet efter stikket på regionens 24 store og små vaccinesteder.

Det er blandt andet derfor, så mange forskellige faggrupper er ansat til at varetage vaccinationsmaskineriet. Den sundhedsfaglige baggrund spænder nemlig vidt fra ufaglærte til overlæger.

Annonce

- I Odense er det kun faglært sundhedspersonale, der har prøvet det med at give injektioner før, som bliver ansat til at give vaccinationerne. De kommer desuden på et kursus forud for ansættelsen på vaccinecentret, så vi er sikre på, at det hele er i frisk erindring. Ufaglært personale bruger vi til gengæld som patientguider og runners, fortæller afdelingssygeplejerske med ansvar for vaccinecentret i Odense Sanne Thil Eriksen.

Mange kandidater

Sanne Thil Eriksen har selv været med til at ansætte meget af personalet i Odense, hvor det har været et kriterium i flere af stillingerne, at man har erfaring i forvejen.

- Vi har været privilegerede, da rigtig mange har sendt ansøgninger om at arbejde med og omkring vaccinerne. Derfor har vi ansat folk med erfaring. Ikke bare til at vaccinere. For eksempel har sekretærerne herude alle en sekretær-uddannelse. På den måde er der mindre oplæring, og ansvaret bliver fordelt over en stor og kompetent flok medarbejdere.

Ud over vaccinatører har man i Odense også ansat superviserende sygeplejersker og en læge, som er klar, hvis nogen skulle få en alvorlig bivirkning.

- Vi har heldigvis ikke oplevet nogen alvorlige bivirkninger her, på nuværende tidspunkt, oplyser afdelingssygeplejersken.

Mange hundrede syddanskere er ansat til opgaver i forbindelse med corona-vaccinen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen.

Mange hundrede ansøgninger er landet på Sanne Thil Eriksens skrivebord, og det har derfor også været en tidskrævende proces at udvælge kandidaterne. En proces som langtfra er overstået.

Annonce

En rar og spændende oplevelse

- Det er tidsbegrænsede ansættelser, og ligesom vi får brug for flere de kommende måneder, er der nok også nogle, som får andre job i mellemtiden. Derfor forventer jeg, at der kommer flere til. Jeg har en stor bunke ansøgninger endnu, ligesom samtalerne bliver afholdt løbende. Det er rart og spændende at rekruttere, fordi folk er så dedikerede og indstillede på at gøre en forskel, fortæller hun.

Selvom mange har søgt jobbene på vaccinationsstederne, afslører regionens hjemmeside, at der på flere af sygehusene stadig er job at få.

- På OUH har vi jobopslaget liggende fast på hjemmesiden, for vi ved, der kommer et behov hurtigt, fortæller afdelingssygeplejersken.

"Opgavens omfang og forløb er ikke kendt i detaljer endnu, men en ting er sikker: Vi får brug for nye kolleger for at komme i mål med den," bekræfter et uddrag af jobopslaget fra OUH.


Vi har været privilegerede, da rigtig mange har sendt ansøgninger til at arbejde med og omkring vaccinerne.

Sanne Thil Eriksen


Annonce

Udflytninger er en succes

På det seneste er vaccinationsstederne i Region Syddanmark begyndt at lave udflytninger, hvor de lokalt laver vaccinesteder i mindre byer. Vaccinecentret i Odense har ansvaret for tre af disse på Fyn, og ifølge Sanne Thil Eriksen er det foreløbig gået godt.

- Det har mest af alt mindet om en lille version af det setup, vi har i vores store center i Odense. Til at starte med har vi haft et fast team med rundt, som har varetaget opgaven. Det har fungeret rigtig godt.

Det forventes, at der i denne uge kommer svar på, om den nye Johnson & Johnson-vaccine skal bruges i Danmark. Hvis den skal det, vil det sætte fart på vaccineprogrammet, og op mod 400.000 danskere vil kunne vaccineres om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce