Annonce
forside

56-årig dømt for pædofili

Den 56-årig mand blev idømt fire måneders fængsel for blufærdighedskrænkelse. Arkivfoto

En 56-årig mand er blevet dømt for ni tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod fire piger.

Annonce

HADERSLEV: En fritidsbeskæftigelse som tryllekunstner og frivillig på Indre Missions sommerlejr er helt slut for en 56-årig mand fra Grindsted-egnen. Han er netop blevet frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge de næste tre år. Både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Rettighedsfrakendelsen var en del af en dom for blufærdighedskrænkelse mod fire piger i alderen seks til 15 år. Dommen lød på fire måneders fængsel.

Den 56-årige mand havde over de to dage retssagen varede nægtet ni af ti forhold om blufærdighedskrænkelse. Han erkendte dog, en gang at have spurgt en seksårig pige, om han måtte se hendes tissekone. Det foregik til en børnefødselsdag i et privat hjem, hvor han hyret som tryllekunstner.

Han forklarede det med, at det var et råb om hjælp, fordi han ikke kunne komme i behandling.

- Det kan godt være, at det er vanskeligt at få hjælp, men så må man holde sig fra børn, konstaterede dommer Henriette Frölich.

Sagen kort

Den 56-årige mand fra Grindsted-egnen blev idømt fire måneders ubetinget fængsel for ni tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod fire piger i alderen fire til 15 år. Han blev også frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge i tre år. De to ældste piger, som han flere gange udsatte for krænkelser, skal han betale hver 5000 kroner i erstatning. Han er ikke tidligere dømt.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke eller modtage dommen.

Han var tiltalt for ti tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han erkendte det ene forhold men nægtede resten. Han blev frifundet i et forhold, hvor han var tiltalt for at have befølt en seksårig pige i skridtet uden på tøjet til en børnefødselsdag. Retten fandt, at det lige så godt kunne være sket utilsigtet som en del af en leg.

Den 56-årige mand har optrådt som tryllekunstner, været medhjælper på Indre Missions sommerlejre og være frivillig i Dansk Flygtningehjælp. Han har haft børneattest.

Annonce

Gamle beskyldninger

Han var nemlig nogle år før blevet beskyldt for noget lignende.

- Der skete noget med hans psyke, da han blev - uskyldigt - beskyldt for sexkrænkelser. Det blev der heller ikke fulgt op på, indvendte hans forsvarer Jens Steensgaard.

- Jeg går til psykolog lige nu, for at finde ud af, hvad det er, jeg gør, som kan misforstås. Første gang gik jeg i forsvar og jeg lyttede ikke, forklarede den 56-årige.

Men domsmandsretten fandt ham skyldig i ni af de ti tiltaler.

- Ikke bare de to små piger har afgivet troværdige og sikre forklaringer, deres alder taget i betragtning. Alle forhold må betegnes som blufærdighedskrænkelse, afgjorde Henriette Frölich.

Pigernes forklaringer var blevet optaget på video og blev vist i retten. De fleste forhold handlede om, at han havde berørt pigerne i skridtet uden på tøjet. I to tilfælde havde han trukket eller forsøgt at trække bukserne af pigerne. De fleste forhold var begået over tre år på Gammelbro Camping i forbindelse med Indre Missions sommerlejr. Han blev bortvist, da det blev opdaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Annonce