Annonce
112

57-årig dømt: Betjent blev slæbt 100 meter hen ad motorvejen i bil

Man skal ikke lyve om, hvem man er, når politiet beder om identifikation. Man skal heller ikke køre 161 kilometer i timen på motorvejen, og man skal slet ikke begynde at køre i sin bil, når en betjent har overkroppen inde i kabinen. Dommen er nu faldet over en 57-årig mand. Arkivfoto: Torben Glyum
Med 161 kilometer i timen kom en 57-årig mand sidste forår blæsende på motorvejen ved Fredericia. Udover den alt for høje fart begik han flere fejl. Det har kostet ham en ubetinget fængselsstraf.

Fredericia: 31. marts sidste år begik en 57-årig mand flere fejltagelser, da han omkring klokken 19 tog turen ad Østjyske Motorvej. Det skulle han stå til ansvar for ved Retten i Kolding. Her var han tiltalt for fire forskellige overtrædelser, men fælles for dem var, at de alle blev begået den dag i marts.

Annonce

Den 57-årige var tiltalt for dels at have kørt bil, selvom han var blevet frakendt retten til det – hvilket ikke var første gang, manden havde overtrådt den del af loven. Dels forsøgte han at tørre overtrædelserne af på en anden ved på stedet at udgive sig for at være en anden – og det er strafbart. Han var derudover tiltalt for at køre med en gennemsnitsfart på 161 kilometer i timen i en 110-zone.

Den groveste del af anklageskriftet, som Fredericia Dagblad har fået aktindsigt i, foregik umiddelbar i forlængelse af, at manden blev stoppet for at køre alt for hurtigt. Mens en betjent havde overkroppen inde i personbilens førerkabine, valgte den 57-årige at genoptage sin kørsel og på en strækning på omkring 100 meter med 30-40 kilometer i timen, slæbte han betjenten hen ad vejen. Forud var manden blevet tilbageholdt af betjenten.

Erkendte delvist

Tiltalen, som lød på at have truet med at udøve vold mod betjenten og af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have udsat pågældendes liv eller førlighed for nærliggende fare, har en strafferamme på op mod otte års fængsel.

Hastighedsspørgsmålet og forholdet omkring det frakendte kørekort erkendte manden. Han nægtede dog at have udgivet sig for at være en anden og også at have udsat betjentens liv for fare. Dommeren valgte dog at dømme den 57-årige skyldig i alle fire forhold, og udfaldet blev fire måneders ubetinget fængsel. Den nu dømte mand valgte at modtage dommen på stedet.

Der var desuden taget forbehold for eventuel påstand om erstatning til betjenten, der blev slæbt af bilen. Men mødende anklager i sagen, Helene Schmidt-Jakobsen oplyser, at der ikke ved retssagen blev fremsat et erstatningskrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce