Annonce
Sønderborg

59-årig mand havde mere end tøj og bøger i bagagen: Dømt for at have skarpladt våben med ind i landet

En 59-årig iransk mand, bosat i Norge, har tilladelse til at have en pistol derhjemme, da han føler sig truet af det iranske regime. Det betyder dog ikke, at han må transportere pistolen til eller igennem Danmark. Derfor blev han dømt ved Retten i Sønderborg. Arkivfoto: Emil Helms

FRØSLEV/SØNDERBORG: Der var mere end tøj og læsestof til turen i bagagen, da en iransk mand blev kontrolleret ved grænsen i Frøslev. Bagagen indeholdt nemlig også en skarpladt 9 mm pistol og ekstra patroner.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den iranske mand, der er 59 år og bosat i Norge, blev 10. maj kontrolleret ved grænsen ved Frøslev og her fandt man den omtalte pistol i mandens kuffert. Pistolen havde en patron i kammeret samt seks patroner i magasinet og så var der 37 ekstra patroner i en æske.

Annonce

Den 59-årige mand blev tirsdag fremstillet i Retten i Sønderborg og her idømt 2,5 års fængsel med efterfølgende udvisning på livstid.

Han forklarede i retten, at han føler sig truet af det iranske regime. Derfor har han i Norge tilladelse til at have pistolen i sit hjem. Det betyder dog ikke, at det er tilladt for ham at transportere pistolen til eller igennem Danmark, og det erkendte han også.

Pistolen er teknisk undersøgt og er blevet konfiskeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce