Annonce
Billund

6. A fra Vestre er den klogeste 6. klasse

De fem udvalgte elever fra 6.A på Vestre Skole modtog en kagemand til deling i hele klasse for at blive Billund Kommunes klogeste 6. klasse. Privatfoto

Grindsted: Børnebiblioteket har netop afviklet de indledende runder i årets Smart Parat Svar-konkurrence, som er bibliotekernes store vidensquiz for 6. klasser.

I Billund Kommune deltog 6. A, 6. B og 6. C fra Vestre Skole i konkurrencen.

Vinderen blev 6. A, som i konkurrencen kaldte sig ”Birgittes slaver”. De skulle svare på spørgsmål om alt fra E-sport, Danmark i krig, hekse i Harry Potter og kendte familier.

De fem udvalgte elever fra klassen, som deltog, var Johanne Hessellund Jensen, Mikkel Rank Øster Vig, Anna Dupont Lindholm Nissen, Christian Emil Dounslund og Maria Møberg Nielsen.

Dagens præmie var en stor kagemand til hele klassen.

6. A går nu videre til den regionale runde i Vejle 15. januar. Vinder klassen denne konkurrence, skal de deltage i kampen om den endelige titel, Danmarks klogeste 6. klasse, i Odense først i februar, hvor de skal dyste imod vinderne fra de øvrige regioner i Danmark. Præmien er 10.000 kroner til klassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce